Radical Unschooling — Kim Anami

Radical Unschooling — Kim Anami

Januar 31, 2023 0 Von admin
10 1

Radical Unschooling

Αναπτύσσοντας επαναστάτες και ελεύθερους στοχαστές.

Το σύγχρονο σχολικό σύστημα σχεδιάστηκε για να δημιουργεί εργάτριες μέλισσες.

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά για να στεγάσει τα παιδιά των εργαζομένων στο εργοστάσιο και για να δημιουργήσει μελλοντικές γενιές υπάκουων, μη σκεπτόμενων σκλάβων.

Σοβαρά. Δεν είμαι υπερβολικός.

Το σχολικό σύστημα που έχουμε αυτές τις μέρες δεν είναι διαφορετικό.

Δεν χρειάζονται δώδεκα χρόνια για να μάθετε το περιεχόμενο που απορροφούν οι άνθρωποι σε αυτές τις τάξεις. Αυτό μπορεί να μάθει σε μέρες.

Χρειάζονται όμως δώδεκα χρόνια για να υποτάξουμε σωστά και να κάνουμε πλύση εγκεφάλου σε ανθρώπους σε πολύ εντυπωσιακές ηλικίες, και να τους κάνουμε να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τις τάξεις εφ‘ όρου ζωής.

Σε αυτούς τους καιρούς, όταν η πράξη της σκέψης για τον εαυτό μας είναι επαναστατική, έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε εάν οι εκπαιδευτικές επιλογές που έχουμε κάνει προηγουμένως για τα παιδιά μας τα εξυπηρετούν πραγματικά.

Ή εξυπηρετώντας μια μεγαλύτερη ατζέντα.

Το είδος της ανατριχιαστικής επανάληψης που χαρακτηρίζεται ως «εκπαίδευση» στο κανονικό δημόσιο σχολικό σύστημα, δεν είναι τίποτα τέτοιο. Είναι αρκετά χλιαρό, βαρετό και ανυπόφορο για να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ οποιονδήποτε από την εκπαίδευση και τη μάθηση για μια ζωή.

Και συνήθως συμβαίνει.

Θυμηθείτε: το σύστημα ΔΕΝ σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει δημιουργικούς, ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους.

Σχεδιάστηκε για να κάνει το αντίθετο.

Η ψήφος μου είναι υπέρ του unschooling, και της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης.

Πώς μοιάζει το unschooling;

  • Απόκτηση δεξιοτήτων ανάγνωσης από τη μια μέρα στην άλλη
  • Εκμάθηση επτά ετών τυπικών σχολικών μαθηματικών σε 20 ώρες
  • Καλλιέργεια δημιουργικότητας και εύρεση της αυθεντικής φωνής
  • Ένα παιδί που βρίσκει εύκολα τον αληθινό του δρόμο και τις θέσεις του στη ζωή
  • Ανεξάρτητα, αυτοκατέχοντα παιδιά
  • Τα παιδιά που δεν χρειάζεται να περάσουν από την τυπική «εφηβική εξέγερση» που είναι περισσότερο προϊόν του αναγκασμού να πηγαίνουν στη φυλακή κάθε μέρα, όπου πρέπει να ζητούν άδεια για να πάνε στην τουαλέτα

Το unschooling μοιάζει να βρίσκει και να καλλιεργεί τα φυσικά χαρίσματα και τα ταλέντα που έχει το παιδί σας και να το βοηθά να διαπρέψει.

Στο σημερινό επεισόδιο, παίρνω συνέντευξη από την Dayna Martin, η οποία είναι η συγγραφέας του Radical Unschooling and Raising Rebels. Είναι συγγραφέας, ομιλήτρια και συνήγορος στο θέμα της αποσχολής.

Συζητάμε όλα αυτά και επεκτείνουμε επίσης τη συζήτηση στο πώς η φυσική, κυρίαρχη γέννηση θέτει επίσης και τους γονείς και τα παιδιά να ακολουθήσουν καλύτερα τη δική τους αλήθεια στη ζωή και την εκπαίδευση, αντί για μια διαδρομή που τους δίνεται με το κουτάλι.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ενδυναμωτικό και απελευθερωτικό επεισόδιο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αμφιβολίες σχετικά με την αποστολή του παιδιού σας σε δημόσια σχολεία, ειδικά με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε αυτά τα περιβάλλοντα, αυτό το επεισόδιο είναι για εσάς.

Το έχω ηχογραφήσει ως συνέντευξη βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

Ή μπορείτε να ακούσετε την έκδοση του podcast ήχου εδώ:

Λήψη σε άλλους παίκτες:

Αυτό είναι το διαδικτυακό μου σαλόνι διάρκειας 8 εβδομάδων για την ολιστική εγκυμοσύνη και τον εκστατικό τοκετό.

Αυτή είναι η πραγματική εκπαίδευση που όλοι θα έπρεπε να έχουμε λάβει και μια πλήρης αναθεώρηση όλων όσων νόμιζες ότι γνωρίζατε για το πώς θα έπρεπε να είναι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και μετά.

Καλύπτουμε όλο το φάσμα της προ-σύλληψης, της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, του τοκετού και των πρώτων γονεϊκών ετών. Σε αυτό το κομμωτήριο, θα κάνουμε επίσης μια βαθύτερη βουτιά σε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης, από την κατ‘ οίκον εκπαίδευση έως την απαγόρευση εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Το μάθημα ξεκινά σε λίγες εβδομάδες. Στο μεταξύ, μπορείτε να δείτε τη δωρεάν σειρά βίντεο προεπισκόπησης εδώ.

Kxx