5 καλύτερες ασάνες γιόγκα για έγκυες γυναίκες

5 καλύτερες ασάνες γιόγκα για έγκυες γυναίκες

September 7, 2022 0 Von admin

Είναι μια ευρέως γνωστή αλήθεια ότι η γιόγκα είναι μια αρχαία αλλά παραδοσιακή μορφή άσκησης που ακολουθούσαν οι Ινδοί προκάτοχοι για να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής. Προς έκπληξη όλων, δίνει επίσης τη δυνατότητα στα άτομα να επιτύχουν χαλάρωση και ηρεμία. Ακόμη και όταν κάποιος είναι έγκυος, η γιόγκα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Για την πλειονότητα των γυναικών, οι εννέα μήνες των ορμονικών διακυμάνσεων περιλαμβάνουν μάχη με εναλλαγές της διάθεσης, υπομονή ασθένειας και εξάντλησης, προβλήματα αναπνοής και κράμπες στα πόδια που προκαλούν ανικανότητα. Οι Yoga Asanas, που προσφέρουν μια πνευματική και φυσική διαδρομή για ένα υγιές σώμα και ήρεμο μυαλό, καθιστούν την άσκηση και τη διατήρηση της δραστηριότητας εξαιρετικά απαραίτητη ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να ηρεμήσει το σώμα και να αποτρέψει τις δυσκολίες.

  Yoga Asanas για έγκυες γυναίκες

Ακολουθεί μια γρήγορη σύνοψη 5 καταπληκτικών ασάνες γιόγκα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

  • Bhadrasana (Η πόζα της πεταλούδας): Τεντώστε πλήρως τα πόδια σας καθώς κάθεστε στο χαλάκι. Σχηματίστε τη λέξη «Namaste» αγγίζοντας ο ένας τα πόδια του άλλου ενώ κρατάτε τα πόδια σας σταθερά τοποθετημένα στο χαλάκι. – Κρατήστε την πλάτη σας ίσια ενώ κάθεστε. Βάλτε τα χέρια σας στον αστράγαλο ή στα γόνατά σας. Μόλις νιώσετε άνετα, κρατήστε τη θέση για λίγο. Τα πόδια θα πρέπει να ισιωθούν, ακολουθούμενο από ένα λεπτό χαλάρωσης.
  • Trikonasana (The Triangle Pose): Διατηρήστε μια ευθεία στάση και ενώστε τα πόδια σας. Τα χέρια σας πρέπει να είναι στα πλάγια σας. Ανοίξτε τα πόδια σας σταδιακά. Σηκώνοντας το δεξί σας χέρι Αναπνεύστε βαθιά, λυγίστε προς τα αριστερά και διατηρήστε την ισορροπία τοποθετώντας το αριστερό σας χέρι στο έδαφος. Μετρήστε μέχρι το 20 ενώ γέρνετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και εστιάζετε στα άκρα του δεξιού χεριού σας. Κάμψη προς τα δεξιά διατηρώντας τη στάση. Μετά από ένα λεπτό χαλάρωσης, επαναλάβετε την πλήρη στάση δύο φορές ακόμα.
  • Marjariasana (The Cat Pose/Cow Pose): Κρατήστε το κεφάλι σας ίσιο όταν γονατίζετε. Εισπνεύστε βαθιά, σηκώστε το πηγούνι σας και γείρετε ελαφρά το κεφάλι σας προς τα πίσω. Κρατήστε τη θέση με σφιχτούς γλουτούς για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αισθανθείτε άνετα ενώ εισπνέετε βαθιά. Εκπνεύστε και βάλτε το πηγούνι σας στο στήθος σας. Η πλάτη σας πρέπει να είναι τοξωτή όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Χαλαρώστε τους γλουτούς σας. Επαναλάβετε τη θέση άλλες τρεις φορές αφού κρατήσετε για λίγο.
  • Shavasana (The Dead Body Pose): Κλείστε τα μάτια σας ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα. το σώμα και το μυαλό σας στην ηρεμία. και συλλογιστείτε χαρούμενες, ήρεμες ιδέες. Ενώ το κάνετε αυτό, πάρτε το χρόνο σας. Μην κρατάτε την αναπνοή σας. απλά πάρτε μια τακτική αναπνοή. Περίμενε λίγο και μετά σήκω.
  • Parvatasana (Η στάση του βουνού): Ενώ εισπνέετε, καθίστε όρθια. Σηκώστε τα χέρια σας στη στάση «Namaste», ενώνοντας τις παλάμες σας μεταξύ τους. Οι αγκώνες πρέπει να παραμένουν ίσιοι. Βάλτε τα χέρια σας κοντά στα αυτιά σας. Κρατήστε τη θέση για λίγο πριν επιστρέψετε στην κανονική σας θέση. Κάντε αυτό 3 έως 5 φορές.