12 Εσωτερικές Δραστηριότητες για Παιδιά

12 Εσωτερικές Δραστηριότητες για Παιδιά

März 3, 2023 0 Von admin

12 Εσωτερικές Δραστηριότητες για Παιδιά

 1. Γήπεδο εμποδίων σε εσωτερικούς χώρους
 2. Γιόγκα και Γυμναστική
 3. Μουσικές Καρέκλες / Αγάλματα
 4. Τραγούδια με δράσεις
 5. Παιχνίδια ρίψεων
 6. Ο Σίμον λέει
 7. Hopscotch εσωτερικού χώρου
 8. Παιχνίδια με μπαλόνια
 9. Παιχνίδι που χτυπάει ψάρια
 10. Κίνηση Αλυσίδα
 11. Δράσεις και Αντικείμενα
 12. Ζώο Charades

Ανεξάρτητα από τον καιρό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα έχουν πάντα άφθονη ενέργεια να ξοδέψουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να έχετε στο μανίκι σας μερικές ιδέες για εσωτερικές δραστηριότητες, ώστε να είστε έτοιμοι για εκείνες τις μέρες που είναι πολύ κρύο ή υγρό για να βγείτε έξω για πολύ καιρό.

Τα οφέλη του ενεργού παιχνιδιού

Εκτός από την παροχή μιας διέξοδος για όλη αυτή τη δεσμευμένη ενέργεια, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από το ενεργό παιχνίδι:

 • Βοηθά τα παιδιά να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση και ένα υγιές βάρος, καθώς και να αναπτύξουν ισορροπία, συντονισμό, δύναμη και ευελιξία
 • Βοηθά στην ανάπτυξη των λεπτών και αδρών κινητικών δεξιοτήτων
 • Μπορεί να ανακουφίσει το στρες και να ενισχύσει την ψυχική ευεξία
 • Μπορεί να προσφέρει διέξοδο για συναισθήματα και να βοηθήσει στη μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς

Οι ομαδικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανάπτυξη συνεργατικών, κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

1. Στάδιο εμποδίων σε κλειστό χώρο

Δημιουργήστε μια διαδρομή με εμπόδια γύρω από το νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας χαλάκια, μαξιλάρια, κρίκους, μπλοκ και ούτω καθεξής. Βάλτε καθήκοντα στην πορεία, για παράδειγμα όταν έχουν περάσει πάνω από τα τετράγωνα τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν και να πετάξουν μια μπάλα σε έναν κουβά ή όταν φτάσουν στα τσέρκια πρέπει να τα περάσουν. Αν θέλετε να προσθέσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τα παιδιά μπορούν να χωριστούν σε ομάδες ή να χρονομετρηθούν μεμονωμένα.

παιδικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους

2. Γιόγκα και γυμναστική

Μπορεί να υπάρχουν ασκούμενοι στην περιοχή σας που θα μπορούσαν να έρθουν στο νηπιαγωγείο σας και να κάνουν συνεδρίες γιόγκα ή γυμναστικής σχεδιασμένες ειδικά για μικρά παιδιά, ή μπορείτε να μάθετε μερικές βασικές κινήσεις και να κάνετε τις δικές σας συνεδρίες. Αυτό γίνεται καλύτερα με μια μικρή ομάδα, σε έναν ήσυχο χώρο, σε ψάθες.

3. Μουσικά αγάλματα/καρέκλες

Αυτές οι δύο κλασικές εσωτερικές δραστηριότητες πάρτι είναι εγγυημένα ότι θα πάνε καλά με τα μικρά παιδιά, αλλά μπορείτε να τις κάνετε πιο ενδιαφέρουσες συνθέτοντας μια λίστα αναπαραγωγής με πραγματικά ποικίλη μουσική (π.χ. ποπ, κλασική, κάντρι, μπάντα πνευστών, bhangra, samba κ.λπ.) και ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ταιριάξουν τον χορό τους στους διαφορετικούς ρυθμούς και διαθέσεις.

4. Τραγούδια με πράξεις

Κάντε τα παιδιά να κινηθούν με μερικά συγκινητικά τραγούδια δράσης. Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε, για παράδειγμα, «Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και δάχτυλα των ποδιών», «Sleeping Bunnies», «Five Little Monkeys» και, φυσικά, «Hokey Cokey». Γιατί να μην το κάνετε μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για το νηπιαγωγείο και να έχετε ένα διαφορετικό τραγούδι δράσης για κάθε μέρα της εβδομάδας;

5. Παιχνίδια ρίψεων

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια ρίψης που μπορούν να παιχτούν με ασφάλεια στο εσωτερικό, όπως το σοκάκι από κονσέρβες, οι κορύνες και το πέταγμα φασολιών. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει ξεκάθαρα τα όρια του παιχνιδιού και ότι κανείς δεν βρίσκεται στη γραμμή βολής.

παιδικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους

6. Simon Says

Ένα άλλο κλασικό παιχνίδι, το Simon Says είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να κινούνται. Έχετε στη διάθεσή σας μια λίστα με εντολές, ώστε να μην χρειάζεται να σκέφτεστε επιτόπου, και βεβαιωθείτε ότι αυτές περιλαμβάνουν πολλές ποικίλες ενέργειες, π.χ. χορευτικές κινήσεις, άλματα αστεριών, χοροπηδήματα, πιρουέτες και ούτω καθεξής.

7. Hopscotch εσωτερικού χώρου

Χρησιμοποιήστε πολύχρωμη ταινία κάλυψης για να επισημάνετε ένα πλέγμα hopscotch στο πάτωμα. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος, θα μπορούσατε να έχετε ακόμη και δύο ή περισσότερα πλέγματα, ώστε πολλά παιδιά να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε φασόλια για να τα ρίξετε στα τετράγωνα.

8. Παιχνίδια με μπαλόνια

Ένα πακέτο με μπαλόνια μπορεί να προσφέρει ατελείωτη ενεργό διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους. Παρατάξτε τα παιδιά σε ομάδες και κάντε έναν αγώνα με μπαλόνια, στον οποίο περνούν τα μπαλόνια το ένα στο άλλο χρησιμοποιώντας τα γόνατα ή τους αγκώνες τους. Ή απλά παίξτε «Μην αγγίζετε το πάτωμα», που περιλαμβάνει να κρατάτε τα μπαλόνια στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο.

παιδικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους

9. Παιχνίδι με πτερύγια ψαριών

Για αυτήν την εσωτερική δραστηριότητα θα χρειαστείτε μερικά σχήματα ψαριών κομμένα από εφημερίδα (μήκους 20-30 cm) και μερικά κομμάτια χοντρή κάρτα Α4. Βάλτε τα ψάρια στο πάτωμα και παρατάξτε τα παιδιά από πίσω τους σε ομάδες. Τα παιδιά το παίρνουν με τη σειρά για να κουνήσουν το ψάρι τους κατά μήκος του δαπέδου στην άλλη πλευρά του δωματίου και πίσω χτυπώντας το με την κάρτα – είναι ένας αγώνας για να δούμε ποια ομάδα τερματίζει πρώτη.

10. Αλυσίδα κίνησης

Βάλτε τα παιδιά να σταθούν σε κύκλο και να επιλέξουν κάποιον που θα πάει πρώτο. Αυτό το παιδί κάνει μια κίνηση (π.χ. ένα άλμα ή μια πιρουέτα), μετά ο γείτονάς του κάνει αυτή την κίνηση και προσθέτει μια δική του. Το τρίτο παιδί κάνει και τις δύο κινήσεις και προσθέτει άλλη, και ούτω καθεξής γύρω από τον κύκλο. Η πρόκληση είναι να δείτε πόσα μπορούν να θυμούνται τα παιδιά και πόσο καιρό μπορείτε να κάνετε την αλυσίδα της κίνησής σας.


Εγγραφείτε για να λάβετε αυτήν τη σειρά email δραστηριότητας 20 μερών

Δραστηριότητες παιδικής μέριμνας για το περιβάλλον των πρώτων ετών


11. Δράσεις και αντικείμενα

Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί να γράψετε ενέργειες (π.χ. «άλμα», «πήδηξε», «χορό») σε κομμάτια χαρτιού και να τις βάλετε σε ένα μπολ και αντικείμενα (π.χ. «πόρτα», «παράθυρο», «καρέκλα ‚) σε άλλο μπολ. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εικόνες καθώς και ή αντί για λέξεις. Τα παιδιά παίρνουν με τη σειρά ένα κομμάτι χαρτί από κάθε μπολ και στη συνέχεια κάνουν την ενέργεια για να φτάσουν στο αντικείμενο (π.χ. «πηδήξτε» στην «πόρτα»).

12. Ζωοχαρές

Γράψτε μια λίστα με ζώα και ψιθυρίστε ένα σε κάθε παιδί με τη σειρά. Στη συνέχεια πρέπει να κυκλοφορούν όπως αυτό το ζώο και τα άλλα παιδιά πρέπει να μαντέψουν τι είναι.

Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη αυτή η λίστα και να μπορείτε να δοκιμάσετε όλες ή μερικές από αυτές τις δραστηριότητες στο περιβάλλον σας. Κάντε κλικ παρακάτω για μερικές άλλες ιδέες δραστηριότητας.

Έχετε άλλες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους για παιδιά που βρήκατε δουλειά σε εσωτερικούς χώρους; Ενημέρωσέ μας!