Χρειάζεται να πάω στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για ακτινογραφία;  – Founders Family Medicine

Χρειάζεται να πάω στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για ακτινογραφία; – Founders Family Medicine

Februar 5, 2023 0 Von admin

Χρειάζεται να πάω στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης για ακτινογραφία;

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι πρέπει να επισκεφτούν το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης εάν εμφανίσουν τραυματισμό ή άλλη κατάσταση που απαιτεί φροντίδα. Ωστόσο, η επείγουσα φροντίδα συχνά προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες με μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα, η Founders Family Medicine προσφέρει ακτινογραφίες ως ζωτικής σημασίας διαγνωστικό εργαλείο. Η ομάδα υγείας μας μπορεί να παραγγείλει ακτινογραφίες για να προσδιορίσει την αιτία των συμπτωμάτων ενός ασθενούς και την καλύτερη πορεία θεραπείας.

Στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, μια ακτινογραφία μπορεί να κοστίσει τρεις έως πέντε φορές περισσότερο από ό,τι στην επείγουσα περίθαλψη. Επίσης, η αναμονή στα επείγοντα είναι συνήθως μεγαλύτερη. Σκεφτείτε εάν η επείγουσα φροντίδα είναι η σωστή λύση υγειονομικής περίθαλψης για εσάς.

Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι ακτινογραφία;

Εάν αισθάνεστε πόνο ή ενόχληση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία. Πριν επισκεφτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να θέλετε να συζητήσετε την κατάστασή σας τηλεφωνικά. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει εάν πρέπει να αναζητήσετε άμεση θεραπεία.

Ένας επαγγελματίας υγείας θα αξιολογήσει την κατάστασή σας στο ραντεβού ή την επίσκεψή σας και θα καθορίσει εάν μια ακτινογραφία θα προσφέρει τις καλύτερες πληροφορίες για μια ακριβή διάγνωση.

Ποιες συνθήκες απαιτούν ακτινογραφία;

Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ακτινογραφία για τη διάγνωση μιας σειράς καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων οστών, καταγμάτων, εξαρθρώσεων των αρθρώσεων και άλλων μυοσκελετικών προβλημάτων. Εάν έχετε υποστεί πτώση ή τραυματισμό που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει βλάβη στα οστά ή τις αρθρώσεις σας, μπορεί να χρειαστεί ακτινογραφία.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών διαφορετικών καταστάσεων, μερικές από τις οποίες μπορεί να απαιτούν ακτινογραφία. Μια ακτινογραφία μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της αιτίας του πόνου στο στήθος σας και στον καθορισμό της καλύτερης πορείας θεραπείας. Οι συνήθεις αιτίες πόνου στο στήθος που μπορεί να απαιτούν ακτινογραφία περιλαμβάνουν πνευμονία, σπασμένο πλευρό, κατάρρευση του πνεύμονα ή άλλες καταστάσεις.

Οι ακτινογραφίες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν τη διάγνωση άλλων καταστάσεων. Η ομάδα υγείας μας θα σας εξετάσει και θα καθορίσει την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός.

Ποιος είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για μια ακτινογραφία;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για ακτινογραφία είναι η διάγνωση μυοσκελετικών κακώσεων. Στο Founders Family Medicine, βλέπουμε συχνά ασθενείς που έχουν υποστεί τραυματισμό από ατύχημα, συμμετοχή σε κάποιο άθλημα ή τραυματισμό στην εργασία.

Οι περισσότεροι μυοσκελετικοί τραυματισμοί μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν στο ιατρείο μας. Μπορεί επίσης να προτείνουμε μια επίσκεψη με έναν ειδικό, όπως ορθοπεδικό, όταν χρειάζεται.

Επείγουσα Φροντίδα έναντι Θεραπείας Έκτακτης Ανάγκης

Εάν αντιμετωπίζετε επείγουσα ιατρική κατάσταση, θα πρέπει να καλέσετε το 911 και να αναζητήσετε φροντίδα σε νοσοκομείο. Ωστόσο, η επείγουσα φροντίδα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή εάν η κατάστασή σας δεν είναι απειλητική για τη ζωή. Τα κέντρα επείγουσας φροντίδας προσφέρουν πολλές από τις ίδιες υπηρεσίες με τα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, με μεγαλύτερη άνεση και συχνά με χαμηλότερο κόστος.

Ανάλογα με την κατάστασή σας και τα συμπτώματά σας, η επείγουσα φροντίδα μπορεί συνήθως να σας προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα. Η επείγουσα φροντίδα είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για ακτινογραφίες και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις για πολλούς ασθενείς. Τα κέντρα επείγουσας φροντίδας είναι γενικά ανοιχτά περισσότερο από τα γραφεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνήθως μπορούν να παρέχουν αυθημερόν ραντεβού.

Επείγουσα φροντίδα της τοπικής σας οικογένειας

Η Founders Family Medicine στο Castle Rock είναι ο τοπικός σας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης. Προσφέρουμε επείγουσα φροντίδα και οικογενειακή ιατρική στην κλινική μας. Παρέχουμε επίσης επισκέψεις τηλευγείας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.
Μετάβαση στην κορυφή