Το τεχνητό γρασίδι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πράσινο ⋆ Big Blog Of Gardening

Το τεχνητό γρασίδι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πράσινο ⋆ Big Blog Of Gardening

Dezember 1, 2022 0 Von admin

Το ψεύτικο γρασίδι μπορεί να έχει πράσινο χρώμα, αλλά έχει καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συντήρηση που μπορεί να μην περιμένετε.

εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα

Για έναν δια βίου κηπουρό, η αντικατάσταση του πραγματικού χόρτου με ψεύτικο γκαζόν δεν είναι τίποτα λιγότερο από εγκληματική. Για όποιον έχει αφιερώσει χρόνο γύρω από αληθινά φυτά, σίγουρα δεν μοιάζει με αληθινό γρασίδι. Και η σκέψη να καλύψει μια αυλή με ένα τεράστιο πλαστικό σάβανο από προϊόντα πετρελαίου, που πνίγει τη ζωή σε ένα ζωντανό χώμα, τρίβεται πάνω σε όλα όσα ένας κηπουρός, δεν πειράζει έναν βιολογικό κηπουρό, είναι πολύτιμη.

Καθώς το κόστος του τεχνητού γρασιδιού έχει μειωθεί και η εμφάνιση έχει γίνει πιο ρεαλιστική (σε ορισμένους), μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τραβήξετε το γκαζόν σας ή ένα τμήμα του και να το αντικαταστήσετε με ψεύτικο χλοοτάπητα. Υπάρχουν όμως σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το κάνετε. Προσοχή: ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς μάρκετινγκ, οι τεχνητοί χλοοτάπητες δεν είναι φιλικοί προς το περιβάλλον ούτε χρειάζονται συντήρηση.

Γιατί ο εξωραϊσμός με ψεύτικο γρασίδι σίγουρα δεν είναι πράσινος

Το τεχνητό γρασίδι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Το πλαστικό γρασίδι είναι κατασκευασμένο από ορυκτά καύσιμα (που προέρχονται από πετρέλαιο και/ή φυσικό αέριο) και η κατασκευή του εκπέμπει άνθρακα στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα οικιακά πλαστικά μπορούν να ανακυκλωθούν, αλλά ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι σχεδόν αδύνατο να ανακυκλωθεί αυτή τη στιγμή (βλ. παρακάτω).

Ο τεχνητός χλοοτάπητας εμποδίζει την πρόσβαση στο έδαφος και στην τροφή των ζωντανών πλασμάτων.

Οι μέλισσες, τα έντομα, τα σκουλήκια και τα θηλαστικά εξυπηρετούν σημαντικούς σκοπούς σε ένα ζωντανό έδαφος. Οι γηγενείς μέλισσες τρυπώνουν στο έδαφος και οι γαιοσκώληκες – μερικοί από τους οποίους ζουν μόνο στα κορυφαία 60 εκατοστά του εδάφους – εξαρτηθείτε για την τροφή από τα ανώτερα στρώματα όπου συγκεντρώνεται η οργανική ύλη. Εάν το χώμα είναι φραγμένο από πάνω από τεχνητό γρασίδι, κανένα οργανικό υλικό δεν μπορεί να αναμιχθεί με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τροφή για τα ευεργετικά πλάσματα που ζουν συνήθως στο χώμα σας.

Επιπλέον, οι επικονιαστές που είναι εγγενείς στην περιοχή σας φωλιάζουν συνήθως στο έδαφος. Χωρίς πρόσβαση, αυτά τα πλάσματα θα λιμοκτονήσουν ή, αν είναι δυνατόν, θα μετακινηθούν σε ένα φυσικό τοπίο με χλοοτάπητα ή σε έναν κήπο με ανοιχτό χώρο. Και αν σας αρέσει να παρακολουθείτε πουλιά από το παράθυρό σας, θα το κάνετε λιγότερο με ένα ψεύτικο γκαζόν. Δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν έντομα ή γαιοσκώληκες στο έδαφος για να τραφούν, τα πουλιά θα κατευθυνθούν αλλού για τροφή. Μπορεί να δείτε μερικές αν έχετε εγκαταστήσει τροφοδότες πουλιών, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να καθαρίζετε διαρκώς τους σπόρους και τα κόπρανα πουλιών από το πλαστικό γρασίδι. Σε μια εποχή δραματικής μείωσης των ιθαγενών ειδών εντόμων και τα πουλιά, χρειαζόμαστε περισσότερο βιότοπο για αυτά, όχι λιγότερο.

Το τεχνητό γρασίδι ΔΕΝ χρειάζεται συντήρηση.

Τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα σε τεχνητό γρασίδι θα πρέπει να καθαριστούν, όπως και τα περιττώματα ζώων και άλλα οργανικά υπολείμματα. Αυτό σημαίνει ότι το τεχνητό γρασίδι πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, ακόμη και αφού το κατοικίδιό σας κάνει τη δουλειά του. Έπειτα, υπάρχει το φιλόδοξο γοφάρι ή τυφλοπόντικα με το οποίο θα αποφασίσει ότι θέλει να μασήσει το πλαστικό σας γρασίδι από το χώμα και πάνω. Δεν είναι ωραία εμφάνιση και ακριβό να επισκευαστεί.

Το τεχνητό γρασίδι δεν διαχειρίζεται το νερό της καταιγίδας.

Οι κατασκευαστές διαμαρτύρονται για τη διαπερατότητα των πλαστικών χαλιών τους κάτω από το πλαστικό γρασίδι τους, αλλά η βροχή θα τρέξει από τεχνητό γρασίδι σχεδόν τόσο γρήγορα όσο σε έναν πλακόστρωτο δρόμο. Το νερό απλά δεν μπορεί να διεισδύσει στο έδαφος κάτω από αυτό σε σημαντικό βαθμό. Τα όμβρια ύδατα τρέχουν σε αποχετεύσεις ομβρίων, στερώντας τις τοπικές πλωτές οδούς και τους υδροφόρους ορίζοντες από έναν τόσο απαραίτητο πόρο. Αυτό είναι προβληματικό από πολλές απόψεις σε μια εποχή που χρειαζόμαστε περισσότερες φυσικές επιφάνειες για τη διαχείριση του νερού της καταιγίδας, όχι λιγότερες. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε ένα τεχνητό γκαζόν, δεν χρειάζεται επίσης να ποτίζετε ένα φυσικό γκαζόν όσο συχνά νομίζετε.

Οι εγκαταστάτες τεχνητού χλοοτάπητα αντικαθιστούν το φυτικό έδαφος με άμμο.

Η άμμος χρησιμοποιείται για να παρέχει ένα σταθερό κρεβάτι και μια λεία επιφάνεια κάτω από το πλαστικό γρασίδι. Χρειάζεται να πούμε πόσο απαίσιο από περιβαλλοντική άποψη είναι να αφαιρούμε το φυτόχωμα και να το αντικαθιστούμε με άμμο; Το έδαφος αποθηκεύει άνθρακα (CO2) και η απομάκρυνσή του απελευθερώνει άνθρακα στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας στην κλιματική αλλαγή.

Το τεχνητό γκαζόν τοποθετείται πάνω από ένα στρώμα άμμου μετά την αφαίρεση του φυτικού εδάφους.

Οι τεχνητοί χλοοτάπητες μπορεί να γίνουν πολύ ζεστοί το καλοκαίρι.

Σε μια εποχή ακραίας κλιματικής αλλαγής, αυτός θα πρέπει να είναι ο μόνος λόγος που παραιτηθείτε από τον «εκσυγχρονισμό» του γκαζόν σας. Το φως του ήλιου ψήνει πλαστικό γρασίδι σε καυτές θερμοκρασίες που ανταγωνίζονται ένα πεζοδρόμιο το καλοκαίρι. Ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι γνωστός για το κάψιμο των ποδιών του σκύλου και της γάτας, για να μην αναφέρουμε οποιαδήποτε άλλη άγρια ​​ζωή που μπορεί να περιπλανηθεί σε αυτό. Μερικοί ιδιοκτήτες αναφέρουν τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού και στη ζέστη του καλοκαιριού!

Αγορά στο Amazon: Αγοράστε σπόρους χόρτου για φυσικό γκαζόν στο Amazon

Όλα τα πλαστικά αλλοιώνονται και προστίθενται στο πρόβλημα των μικροπλαστικών.

Με την πάροδο του χρόνου, το φως του ήλιου, η βροχή και η κυκλοφορία με τα πόδια θα υποβαθμίσουν ένα τεχνητό γκαζόν. Σιγά-σιγά, το πλαστικό θρυμματίζεται και διασπάται σε μικροπλαστικά (μικροσκοπικά θραύσματα πλαστικού), προσθέτοντας σε αυτό το σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Χημικά PFAS (όπως τα χημικά στο τεφλόν), που χρησιμοποιούνται στο «γρασίδι», δεν διασπώνται στο περιβάλλον και συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα. Έχουν το παρατσούκλι „για πάντα χημικά“. Οι χημικές ουσίες PFAS τυχαίνει να υπάρχουν επίσης στο υπόστρωμα από καουτσούκ με σφαιρίδια. Ένα διαφορετικό προϊόν που ονομάζεται crumb rubber χρησιμοποιείται συνήθως για το γέμισμα (ανάμεσα στο γρασίδι και το πλαστικό χαλάκι από κάτω). Αυτό είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων, περιέχει βαρέα μέταλλα και είναι διαβόητο για το ότι σπάει και εισέρχεται στο περιβάλλον.

χρησιμοποιημένος τεχνητός χλοοτάπητας
Ο τεχνητός χλοοτάπητας είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί και οι περισσότεροι καταλήγουν σε χωματερές ή απορρίπτονται σε παρτίδες.

Τι συμβαίνει στο ψεύτικο γρασίδι όταν τελειώσει η ζωή του;

Δεν μπορείτε να σπέρνετε ξανά ένα τεχνητό γκαζόν όπως μπορείτε να κάνετε έναν πραγματικό, αλλά οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι μπορείτε να το ανακυκλώσετε. Τα εξειδικευμένα εργοστάσια ανακύκλωσης πρέπει να το κάνουν αυτό – δεν είναι ότι το ψεύτικο γκαζόν σας μπορεί να συμπεριληφθεί δίπλα στα πλαστικά μπουκάλια σας την ημέρα της ανακύκλωσης. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του τεχνητού χλοοτάπητα αποστέλλεται σε χώρο υγειονομικής ταφής, καθώς η ανακύκλωση αυτού του υλικού είναι εξαιρετικά δύσκολη. Διαβάστε περισσότερα για το πρόβλημα με την ανακύκλωση ψεύτικου χλοοτάπητα στο The Atlantic.

Υπάρχει ποτέ λόγος για χρήση τεχνητού χλοοτάπητα;

Αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα το χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε ένα ζωντανό γκαζόν, το τεχνητό γρασίδι μπορεί να είναι χρήσιμο για την αντικατάσταση ή την επικάλυψη σκυροδέματος ή ασφάλτου (αλλά η ζέστη το καλοκαίρι θα ήταν εκπληκτική). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους όπου απαιτείται η εμφάνιση του γρασιδιού, αλλά λείπει το φυσικό φως και το πότισμα. Αυτό φυσικά αγνοεί τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την κατάποση μικροπλαστικών και βαρέων μετάλλων (βλ. παραπάνω).

Αν έχετε αληθινή πληγή, σκέφτεστε να καλύψετε…

Μπορεί να έχετε μια προβληματική γωνία του χλοοτάπητα που θα θέλατε να πρασινίσετε ή μια περιοχή με φτωχό έδαφος που δεν μπορεί να στηρίξει γρασίδι. Σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις γκαζόν για αυτούς τους χώρους, όχι ψεύτικο γρασίδι. Θα πρέπει επίσης να κάνετε μια δοκιμή εδάφους για να δείτε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Τα χρήματα που ξοδεύετε για την εγκατάσταση και τη συντήρηση τεχνητού χλοοτάπητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του εδάφους σας και την εγκατάσταση γηγενών δέντρων και θάμνων που θα δροσίσουν και θα ομορφύνουν την ιδιοκτησία σας και θα διαχειριστούν τα όμβρια ύδατα. Και μάλλον με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Τώρα μπορεί να υποστηρίξετε ότι το τεχνητό γκαζόν δεν χρειάζεται να κουρευτεί, γεγονός που μειώνει τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν ορυκτά καύσιμα για την κατασκευή του τεχνητού γκαζόν σας. Μπορείτε επίσης να ισχυριστείτε ότι ο τεχνητός χλοοτάπητας δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα ή ζιζανιοκτόνα, έτσι ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό θα ίσχυε εάν κάθε γκαζόν απαιτούσε χημικά. Αλλά σπάνια το κάνουν, ανεξάρτητα από τη διαφημιστική εκστρατεία μάρκετινγκ.

Πηγές: Γιατί το ψεύτικο γρασίδι απέχει πολύ από το πράσινο με τρόπους που μπορεί να μην μαντέψετε, Ο κηδεμόνας; Τραβήξτε το: ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στο τεχνητό γρασίδι;Ο κηδεμόνας; Γιατί δεν συνιστούμε τεχνητό γρασίδι για τους περισσότερους ανθρώπουςΝιου Γιορκ Ταιμς.