Συμβουλές φροντίδας σώματος για γυναίκες πριν μείνουν έγκυες

Συμβουλές φροντίδας σώματος για γυναίκες πριν μείνουν έγκυες

April 5, 2022 0 Von admin

Για πολλούς, το να είναι μητέρα είναι το μεγαλύτερο όνειρό τους, αλλά για να μείνουν έγκυος και να αποκτήσουν ένα απόλυτα υγιές μωρό, πρέπει να βεβαιωθούν ότι το σώμα τους είναι 100 τοις εκατό έτοιμο.

Εάν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι έτοιμο, αλλά δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε ή τι να αποφύγετε, μην ανησυχείτε, σας καταλάβαμε.

Παρακάτω, σε αυτό το ιστολόγιο, έχουμε παραθέσει μερικά από τα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να φροντίσετε σωστά το σώμα σας πριν μείνετε έγκυος.

φροντίδα εγκυμοσύνης

Τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε σωστά το σώμα σας πριν μείνετε έγκυος

1. Τακτικοί έλεγχοι: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συμμετέχετε σε τακτικούς ελέγχους. Θυμηθείτε, χωρίς τακτικούς ελέγχους, είναι πιθανό ο γιατρός σας να χάσει κάτι στο σώμα σας, το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο για εσάς ή το μωρό σας όταν μείνετε έγκυος. Για να αποτρέψετε το μωρό σας από τις επιπτώσεις ασθενειών όπως ο καρκίνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλα προβλήματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τα πάντα με τον σωστό τρόπο.

2. Τρώτε καλό φαγητό: Το να τρώτε καλό φαγητό είναι ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια προγεννητική φροντίδα. Θυμηθείτε, όσο καλύτερα τρώτε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να διατηρήσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας υγιή, γι‘ αυτό αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, προσπαθήστε να τρώτε καλό φαγητό, ιδιαίτερα τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό γονιμότητάς σας ή να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σώμα και το μωρό ασφαλή και υγιή.

3. Αποφύγετε τα ναρκωτικά: Το τρίτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε τα ναρκωτικά. Θυμηθείτε, τα ναρκωτικά είναι πραγματικά επικίνδυνα, μπορούν να επηρεάσουν εσάς και το μωρό σας ταυτόχρονα, γι‘ αυτό συνιστάται η αποφυγή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να οδηγήσει το μωρό σας σε εθισμό. Η λήψη ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διάφορα άλλα προβλήματα όπως τα πρόωρα μωρά, τα λιποβαρή μωρά. Είναι φανερό ότι η κατανάλωση ναρκωτικών μερικές φορές προκαλεί προβλήματα συμπεριφοράς και στην πρώιμη παιδική ηλικία.

4. Προγεννητική φροντίδα: Το τελευταίο είναι η προγεννητική φροντίδα. Η συμμετοχή στη σωστή προγεννητική φροντίδα είναι σημαντική εάν θέλετε να φροντίζετε το μωρό σας και το σώμα σας υγιεινά και με ασφάλεια. Λαμβάνοντας μέρος σε προγράμματα γονικής μέριμνας, μπορείτε να γνωρίζετε πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε και πρέπει να κάνετε στην εγκυμοσύνη σας.

Πιστεύετε ότι χάσαμε κάτι σημαντικό σχετικά με το πώς οι γυναίκες μπορούν να φροντίσουν σωστά το σώμα τους πριν μείνουν έγκυες; Ενημερώστε μας τι χάσαμε αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων!