Πώς να φροντίσετε το γκαζόν σας κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

Πώς να φροντίσετε το γκαζόν σας κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας ⋆ Μεγάλο Blog Of Gardening

November 30, 2022 0 Von admin

Όλοι αγαπάμε ένα καταπράσινο γκαζόν. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε όταν φτάνουν οι σκυλίσιες μέρες του καλοκαιριού με ρεκόρ ζέστης και τελευταία, ρεκόρ ξηρασίας.

γρασίδι
Αυτό δεν είναι ένα γκαζόν που αντιμετωπίζει ξηρασία.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό να παρακολουθούμε το γκαζόν μας να μετατρέπεται από καταπράσινο σε άχυρο κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής χωρίς βροχοπτώσεις. Όταν συνδυάζεται με περιορισμούς ποτίσματος, μπορεί να είναι το λιγότερο αποκαρδιωτικό. Υπάρχουν όμως στρατηγικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε το γκαζόν μας με ασφάλεια στη ζέστη του καλοκαιριού και την ξηρασία μέχρι να επιστρέψει η βροχή και να επικρατήσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Πόσο νερό χρειάζεται ένα γκαζόν το καλοκαίρι;

Στη ζέστη του καλοκαιριού, τα δροσερά χόρτα της εποχής γίνονται καφέ. Είναι αυτό που κάνουν και δεν είναι απαραίτητα σημάδι ενός ετοιμοθάνατου γκαζόν. Από την άλλη πλευρά, τα χόρτα της θερμής εποχής θα παραμείνουν πράσινα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υποθέτοντας ότι ο καύσωνας σας δεν είναι ακραίος και δεν βρίσκεστε σε έντονη ξηρασία.

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι οι χλοοτάπητες χρειάζονται πολύ λίγο νερό στη ζέστη του καλοκαιριού για να επιβιώσουν. Καθώς είναι αδρανείς αυτή τη στιγμή (υπεύθυνες για το καφέ χρώμα), η ανάπτυξη πάνω και κάτω από τη γραμμή του εδάφους σχεδόν σταματά. Το γρασίδι επιβραδύνει την ανάπτυξή του για να εξοικονομήσει νερό, έτσι ώστε όταν επιστρέψουν οι ψυχρότερες θερμοκρασίες, να έχει τους πόρους για να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά.

Όταν είναι αδρανής, ένας χλοοτάπητας χρειάζεται μόνο περίπου 1/4-1/2 ίντσα νερού κάθε 2-4 εβδομάδες (0,63-1,2 cm). Αυτό είναι αρκετό για να διατηρηθεί η υγρασία στις ρίζες και το στέμμα για να επιβιώσει ο χλοοτάπητας μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες. Είναι σίγουρα δυνατό να διατηρήσετε το γκαζόν πλούσιο και πράσινο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά θα απαιτούνται ίντσες νερού κάθε εβδομάδα σε μια εποχή που το νερό γίνεται σπάνιος πόρος.

Πώς να διατηρήσετε το γκαζόν σας κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας

Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που μισούν να ακούν οι άνθρωποι που αγαπούν να κουρελιάζουν: κάντε λιγότερα.

Εάν η ξηρασία είναι ένα επίμονο πρόβλημα, σκεφτείτε μια εναλλακτική λύση για τον χλοοτάπητα.

Ο χλοοτάπητας που φυτεύεται σε άνυδρες περιοχές και περιοχές επιρρεπείς στην ξηρασία δεν είναι πλέον βιώσιμος και μάλλον δεν ήταν ποτέ. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το χλοοτάπητα σας με αυτοφυή φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και κατάλληλα για την περιοχή σας. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσει νερό αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολο από την άποψη της συντήρησης. Δείτε τις προτάσεις μας για αντικατάσταση γκαζόν εδώ.

Αντικαταστήστε το γρασίδι με κατάλληλα φυτά για το κλίμα σας. Σε άνυδρες περιοχές, τα παχύφυτα σαν αυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Κουρεύετε τους χλοοτάπητες πιο ψηλά στη ζέστη του καλοκαιριού και λιγότερο συχνά.

Κατά τη διάρκεια των σκυλιών του καλοκαιριού, κόψτε το γκαζόν σας μόνο εάν έχει φτάσει τα 3″. Αυτό μπορεί να μην συμβεί για 3-4 εβδομάδες εάν έχει πολύ ζέστη και χωρίς βροχή. Ρυθμίστε το χλοοκοπτικό σας σε 2,5″-3″ (6,3-7,6 cm) έτσι ώστε το κούρεμα να είναι λιγότερο συχνό, αλλά τακτικό. Οι ψηλότερες λεπίδες γρασιδιού ωφελούν το γρασίδι σκιάζοντας το έδαφος για να διατηρήσουν την υγρασία και να μονώσουν τις ρίζες του γρασιδιού. Εάν έχετε πολλά αχυρένια στο γρασίδι σας, το άγχος της ξηρασίας θα εμφανιστεί πολύ νωρίτερα. Αφαιρέστε το αχυρόχορτο, αερίστε το γκαζόν σας και προσθέστε λίπασμα για να τονώσετε τη βιολογική δραστηριότητα στην επιφάνεια του εδάφους για να απαλλαγείτε από αυτό.

Χρησιμοποιήστε μια κοφτερή λεπίδα για το χλοοκοπτικό σας

Το να βάζεις σε σάκους κομμένα γρασίδι είναι τόσο σπατάλη. Τα αποκομμένα γρασίδι τροφοδοτούν το γρασίδι σας, επιστρέφουν οργανική ύλη στο έδαφος και μονώνουν το έδαφος.

δεν θερίζει γκαζόν
Μια λεπίδα επικάλυψης στο χλοοκοπτικό σας κονιορτοποιεί τα αποκόμματα χόρτου και τα επιστρέφει στο χώμα σας.

Ποτίστε αποτελεσματικά.

Μην ποτίζετε ποτέ το γκαζόν σας εάν έχουν περάσει λιγότερο από 3 εβδομάδες χωρίς βροχή. Εάν ποτίζετε, κάντε το μόνο όταν το γρασίδι αρχίσει να μαραίνεται (οι λεπίδες των φύλλων που μαραίνονται διπλώνουν στη μέση κατά μήκος και παίρνουν ένα μπλε-γκρι χρώμα). Ποτίστε νωρίς το πρωί – αμέσως μετά την αυγή – όταν το γρασίδι μπορεί να το χρησιμοποιήσει πιο εύκολα και πολύ λίγο νερό θα εξατμιστεί. Και ποτίζετε βαθιά και σπάνια – αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για το γρασίδι από το πότισμα μερικές φορές την εβδομάδα για μικρό χρονικό διάστημα η καθεμία. Εάν όντως ενεργοποιήσετε το στόμιο, ποτίστε απαλά – εφαρμόστε το μόνο με ρυθμό που το χώμα μπορεί να το απορροφήσει. Εάν το χώμα ψήνεται σκληρά από τη ζέστη του καλοκαιριού, ποτίστε πολύ αργά για να του δώσετε χρόνο να μουλιάσει. Διαφορετικά, το νερό θα τρέξει από το χώμα σας όπως κάνει στο πεζοδρόμιο. Χρησιμοποιήστε βροχόμετρο για να μετρήσετε πόσο νερό παίρνει ο χλοοτάπητας (ο στόχος σας πρέπει να είναι 1/2″ ή 1,2cm και όχι περισσότερο) και μην το ποτίζετε υπερβολικά.

Ποτέ μην λιπάνετε το γκαζόν σας σε καλοκαιρινή ζέστη ή ξηρασία.

Εάν το γρασίδι σας είναι σε οποιαδήποτε κατάσταση για να χρησιμοποιήσετε το άζωτο (μπορεί να μην είναι), το λίπασμα θα προκαλέσει ένα ξέπλυμα κορυφαίας ανάπτυξης, που είναι ακριβώς αυτό που δεν θέλετε αυτήν τη στιγμή. Περιμένετε να γονιμοποιήσετε μέχρι να κρυώσουν οι θερμοκρασίες και να επιστρέψει η βροχή το φθινόπωρο.

Πηγές: Διαχείριση γκαζόν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, Επέκταση του Πανεπιστημίου του Ιλινόις; Πώς μπορώ να κρατήσω το γκαζόν μου ζωντανό σε μια ξηρασία;, Πανεπιστήμιο του New Hampshire; Φροντίδα γκαζόν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, Επέκταση του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νότιας Ντακότα; Διαχείριση γκαζόν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, Λύσεις Κηπουρικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα; Lawns: Care κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, Royal Horticultural Society; Home Lawn Watering Guide, University of Missouri Extension.