Πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε ενώ θηλάζετε

Πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε ενώ θηλάζετε

April 7, 2022 0 Von admin

Οι μητέρες που πρωτοεμφανίζονται πρέπει να βεβαιωθούν ότι κάνουν τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, ειδικά όταν το κάνουν Θηλασμός το μικρό τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα μικρό λάθος μπορεί να βλάψει αυτούς και το μωρό τους.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποφεύγει κανείς καθώς μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία της μητέρας και των μωρών ταυτόχρονα.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα κάνετε όλα με τον σωστό τρόπο, αλλά δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε και τι να αποφύγετε; Μην ανησυχείς, σε καταλάβαμε!

Θηλασμός

Παρακάτω, σε αυτό το blog, έχουμε παραθέσει μερικά από τα πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε όταν θηλάζετε!

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε ενώ θηλάζετε

1. Μη φροντίζοντας τις θηλές σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι να μην φροντίζετε τις θηλές σας.

Θυμηθείτε, οι θηλές σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και με το μωρό σας να τις πιπιλάει πιθανώς περίπου 5 έως 10 φορές σε καθημερινή βάση, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να φροντίσετε τον εαυτό σας και τις θηλές σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να φροντίσετε τις θηλές σας:

 • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν ταΐσετε το μωρό σας.
 • Αγγίξτε το στήθος και τις θηλές σας μόνο όταν τα χέρια σας είναι καθαρά.
 • Φορέστε καθαρό σουτιέν. Προσπαθήστε να πλένετε το σουτιέν σας σε καθημερινή βάση.
 • Μάθετε πώς να υποστηρίζετε το στήθος σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή σαμπουάν στις θηλές σας γιατί μπορεί να είναι ευαίσθητες λόγω του πιπιλίσματος από το μωρό.
 • Βάλτε το δικό σας μητρικό γάλα στις θηλές σας μετά το τάισμα

2. Μη χρήση εξοπλισμού θηλασμού: Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι να μην χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό θηλασμού. Θυμηθείτε, εάν δεν χρησιμοποιείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό θηλασμού ή δεν ξέρετε πώς να τον χρησιμοποιείτε σωστά, είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε να τραυματίσετε το στήθος σας. Μην πηγαίνετε για ένα προϊόν μόνο και μόνο επειδή είναι λιγότερο δαπανηρό». Ο εξοπλισμός θηλασμού θα κάνει ότι παίρνετε γάλα στο μικρό σας με τον σωστό τρόπο, γι‘ αυτό προσπαθείτε πάντα να επιλέγετε το καλύτερο και με τις καλύτερες κριτικές.

3. Αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα: Όταν θηλάζετε, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε ορισμένες τροφές, δεδομένου ότι μπορούν να βλάψουν εσάς και το μωρό σας. Το μητρικό γάλα είναι το πιο σημαντικό για τη σωστή ανάπτυξη των μικρών παιδιών, γι‘ αυτό θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να ακολουθείτε ένα σωστό σύστημα διατροφής και να τρώτε τροφές που μπορούν να παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο μωρό σας

Εδώ είναι μερικές από τις πολλές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε όταν θηλάζετε το μικρό σας:

 • Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο
 • Μερικά φυτικά συμπληρώματα
 • Αλκοόλ
 • Καφεΐνη
 • Υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Πιστεύετε ότι χάσαμε κάτι σημαντικό από τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε όταν θηλάζετε; Ενημερώστε μας τι χάσαμε αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων!