Πεζοπορία Mount Evans – Denver Colorado’s Closest 14er

Πεζοπορία Mount Evans – Denver Colorado’s Closest 14er

März 22, 2022 0 Von admin

Ως το πιο κοντινό 14χρονο στο Ντένβερ, με δρόμο απευθείας στην κορυφή, το όρος Έβανς είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα βουνά στο Κολοράντο. Η πεζοπορία σε αυτήν την κορυφή μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, από μια γρήγορη πεζοπορία μισού μιλίου έως μια επίπονη πολύ δύσκολη διαδρομή 17,2 μιλίων. Αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε όλες τις επιλογές σας.

Δυσκολία – Κουραστικός
Απόσταση – 17,2 μίλια μετ‘ επιστροφής (27,68 χλμ.)
Υψος – 14.264 πόδια (4.347,7 μέτρα)
Κέρδος υψομέτρου – 5.520 πόδια (1.682,5 μ.)
Διάρκεια – 12 έως 14 ώρες (ώρα κράτησης)
Κατηγορία Πεζοπορίας: Τάξη 2
Εποχές – Όλο το χρόνο (απαιτείται προσοχή και εμπειρία το χειμώνα – δείτε παρακάτω)
Τοποθεσία Trailhead – Echo Lake Trailhead – 10.690 πόδια (κατευθύνσεις παρακάτω)

Χρειάζεται να γνωρίζετε πληροφορίες:

  • Η περιοχή αναψυχής Mount Evans απαιτεί άδειες/κρατήσεις οχημάτων για την είσοδο. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις κρατήσεις εδώ.
  • Ο δρόμος προς το Όρος Έβανς είναι κλειστός κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείτε να βρείτε την κατάσταση του δρόμου εδώ.
  • Τα σκυλιά επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι δεμένα με λουρί.

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης μονοπατιού του Mount Evans

Χάρτης μονοπατιού του Mount Evans

Μονοπάτια

Echo Lake Trailhead | 17,2 μίλια μετ‘ επιστροφής | Ανύψωση 5.520 πόδια | Τάξη 2

Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαδρομή μέχρι το όρος Έβανς και είναι μια απολύτως εκπληκτική πεζοπορία. Αυτό είναι ένα πολυταξιδεμένο μονοπάτι που διαθέτει απίστευτη θέα, οδηγεί τους πεζοπόρους πέρα ​​από τις πανέμορφες λίμνες του Σικάγο και τελικά στην κορυφή του όρους Έβανς. Οι πεζοπόροι θα φτάσουν στη γραμμή δέντρων μόλις 5 μίλια στην πεζοπορία. 5,9 μίλια στην πεζοπορία, οι πεζοπόροι θα φτάσουν στη Λίμνη Κορυφής σε μόλις 13.000 πόδια. Η κορυφή του Έβανς είναι ξεκάθαρα ορατή και κοντά μέχρι τότε με μόνο 2,7 μίλια να απομένουν.

Summit Lake Trailhead | 5,8 μίλια μετ‘ επιστροφής | Ανύψωση 1.500 ποδιών | Τάξη 2

Το Summit Lake Trailhead είναι μια εξαιρετική επιλογή για πεζοπόρους που χρειάζονται ή θέλουν μια μικρότερη πεζοπορία στην κορυφή του Έβανς. Εδώ κλείνει και ο δρόμος στις αρχές Οκτωβρίου.

Guanella Pass Trailhead | 9,25 μίλια μετ‘ επιστροφής | Ανύψωση 3.100 πόδια | Τάξη 2

Αυτή είναι η πολύ λιγότερο ταξιδεμένη διαδρομή μέχρι το Όρος Έβανς. Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από το μονοπάτι Mount Bierstadt για περίπου 1 μίλι. Οι πεζοπόροι θα σταματήσουν το μονοπάτι του Mount Bierstadt για να κατευθυνθούν προς (αλλά στα αριστερά) του Sawtooth. Αυτή η διαδρομή είναι δύσκολο να ακολουθηθεί αφού είναι λιγότερο ταξιδεμένη και το μονοπάτι αν και συχνά πολύ δύσκολο να το δεις. Συνιστούμε να επισκεφτείτε το 14ers.com για να δείτε αυτή τη διαδρομή με εικόνες.

Πεζοπορία το χειμώνα

Το Mount Evans είναι μια υπέροχη χειμερινή πεζοπορία. Με διάφορες διαδρομές προς την κορυφή μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος χιονοστιβάδας κατά μήκος της διαδρομής των λιμνών του Σικάγο, επομένως η προτεινόμενη διαδρομή είναι από το πέρασμα Guanella. Οι πεζοπόροι θα πρέπει να προσθέσουν 1,6 μίλια μετ‘ επιστροφής καθώς ο δρόμος προς το πέρασμα Guanella είναι κλειστός. Ακόμη και αυτή η διαδρομή έχει κίνδυνο χιονοστιβάδας, επομένως αυτή η διαδρομή, και οποιαδήποτε διαδρομή, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους χιονοστιβάδων.

Οδηγίες & Χώρος στάθμευσης

Ο δρόμος Squaw pass είναι πανέμορφος. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης γύρω από τη λίμνη Echo για τη μεγαλύτερη πεζοπορία μέχρι το όρος Έβανς.

To Echo Lake Trailhead:

To Summit Lake Park:

Όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός, οι οδηγοί μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το δρόμο Mt Evans μέχρι την κορυφή.

To Guanella Pass Trailhead (ο δρόμος προς το Guanella Pass Trailhead κλείνει το χειμώνα περίπου ,8 μίλια μακριά από το trailhead):

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες

Ακολουθεί αναλυτική πρόβλεψη για τις επόμενες 4 ημέρες. Ελέγξτε εκ των προτέρων την Πρόγνωση Βουνού.

Silver Plume, CO

Διανυκτέρευση

Πιθανές βροχές και καταιγίδες. Συννεφιασμένος. Χαμηλός γύρω στους 34, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται γύρω στους 37 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νοτιοδυτικός άνεμος περίπου 15 mph, με ριπές έως και 24 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 70%. Πιθανές νέες βροχοπτώσεις μεταξύ δέκατου και τέταρτου της ίντσας.

Πέμπτη

Βροχές πιθανόν πριν από τις 9 π.μ., στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες μεταξύ 9 π.μ. και 5 μ.μ., μετά πιθανότητα καταιγίδων και βροχές και χιονοπτώσεις. Κυρίως συννεφιά. Υψηλό κοντά στους 40, με τη θερμοκρασία να πέφτει γύρω στους 38 το απόγευμα. Δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος 14 με 18 mph, με ριπές έως και 30 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 80%. Πιθανές νέες βροχοπτώσεις μεταξύ δέκατου και τέταρτου της ίντσας.

Πέμπτη βράδυ

Μικρή πιθανότητα για καταιγίδες και μικρή πιθανότητα βροχών και χιονοπτώσεων πριν τα μεσάνυχτα. Μερικώς νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 29. Δυτικός άνεμος 16 με 22 mph, με ριπές έως και 35 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 20%.

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 42. Δυτικός βορειοδυτικός άνεμος 18 με 29 mph, με ριπές έως και 41 mph.

Το βράδυ της Παρασκευής

Αίθριος, με χαμηλή περίπου 27. Δυτικός βορειοδυτικός άνεμος 14 με 17 mph, με ριπές έως και 25 mph.

Σάββατο

Ηλιόλουστο, με υψηλό κοντά στους 44.

Το βράδυ του Σαββάτου

Αίθριος, με χαμηλό γύρω στους 28.

Πρόσθετες εικόνες

Θέα στη λίμνη Summit από την κορυφή του όρους Evans

Θέα στη λίμνη Summit από την κορυφή του όρους Evans

Θέα από το όρος Έβανς

Θέα από το όρος Έβανς

Παρατηρητήριο Κορυφής του Όρους Έβανς

Παρατηρητήριο Κορυφής του Όρους Έβανς

Θέα στις λίμνες του Σικάγο

Θέα στις λίμνες του Σικάγο

Θέα στο όρος Evans Pano

Θέα στο όρος Evans Pano

Θέα στο όρος Bierstadt

Θέα στο όρος Bierstadt

Όρος Bierstadt από το όρος Evans

Όρος Bierstadt από το όρος Evans

Θέα στη λίμνη Summit

Θέα στη λίμνη Summit

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη, ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: hikingandfishing/about