Πεζοπορία Little Bear Peak – βουνά San Juan, Κολοράντο

Πεζοπορία Little Bear Peak – βουνά San Juan, Κολοράντο

September 11, 2022 0 Von admin

Το Little Bear Peak είναι μια κορυφή 14.041 ποδιών στα βουνά Sangre De Cristo του Κολοράντο. Η κοινή προσέγγιση σε αυτόν τον κορυφαίο δρόμο της λίμνης Κόμο προς τη λίμνη Κόμο είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του off roading / ATV crawling. Μόλις περάσετε τη λίμνη και κατευθυνθείτε προς τη Μικρή Άρκτο, η πεζοπορία γίνεται πολύ λιγότερο δύσκολη. Το Little Bear θεωρείται συχνά ένα από τα πιο επικίνδυνα δεκατέσσερα λόγω ακραίου κινδύνου πτώσης βράχου, που δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Γρήγορη πλοήγηση:
Χάρτης διαδρομής | Μονοπάτια | Πεζοπορία το χειμώνα | Κατασκήνωση | Κατευθύνσεις | Εικόνες

Δυσκολία – Κουραστικός
Απόσταση – 11,08 μίλια μετ‘ επιστροφής (17,83 χλμ.) – Με όχημα 4WD υψηλής απόστασης
Υψος –14.041 πόδια (4279,7 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 5.448 πόδια (1660,55 μ.)
Διάρκεια – 8-9 ώρες (ώρα κράτησης)
Κατηγορία Πεζοπορίας: Τάξη 4
Τοποθεσία Trailhead – Trailhead της λίμνης Κόμο (8.770 πόδια)
Σκύλοι – Δεν συνιστάται για αυτήν την κορυφή

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

  • Αυτή η πεζοπορία έχει δύο επιλογές μονοπατιού που εξηγούμε παρακάτω. Τα μονοπάτια διαθέτουν στάθμευση 2 και 4 βατών στα οποία μπορούν να αποκοπούν πολλά μίλια με όχημα υψηλής απόστασης.
  • Υπάρχει άφθονο κάμπινγκ κατά μήκος των δρόμων που οδηγούν στα μονοπάτια.
  • Οι πεζοπόροι χρειάζονται κράνη για αυτή την κορυφή λόγω του κινδύνου πτώσης βράχου.
  • Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη ημερήσια πεζοπορία αν δεν έχετε όχημα που να μπορεί να σέρνεται. Πολλοί επιλέγουν να το μετατρέψουν σε διανυκτέρευση μέσω κάμπινγκ στη λίμνη Κόμο ή τη λίμνη Νότια Ζαπάτα
  • Ο τύπος του οχήματος που οδηγείτε θα καθορίσει πόσο ψηλά μπορείτε να σταθμεύσετε στον δρόμο της λίμνης Κόμο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγήσουν περίπου 1,5 μίλια ψηλά προτού γίνει ανώμαλο. Αυτό εξηγείται λεπτομερέστερα παρακάτω.
  • Αυτή η πεζοπορία συνδυάζεται συχνά με Ellingwood και Blanca. Πραγματοποιούνται είτε χωριστά πεζοπορία είτε μέσω της τραβέρσας κατηγορίας 5 μεταξύ Little Bear και Blanca.

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης μονοπατιών Little Bear Peak

Κάντε κλικ για να δείτε την πλήρη εικόνα

Κατεβάστε το GPX εδώ

Διαδρομές

Little Bear Peak Via Lake Como Road (2WD Vehicle to 8.800 Feet) – 11,08 μίλια μετ‘ επιστροφής (17,83 km) – 5.448 Feet (1660,55 m) Συνολική αύξηση υψομέτρου – Κατηγορία 4

Εάν παρκάρετε απευθείας από το 150 και δεν ταξιδεύετε καθόλου στο δρόμο, προσθέστε 3,11 μίλια προς κάθε κατεύθυνση και 1.170 πόδια κέρδος υψομέτρου στους παραπάνω αριθμούς. Οποιοδήποτε όχημα 2wd χαμηλής απόστασης θα πρέπει να το κάνει αυτό. Τα οχήματα υψηλής απόστασης μπορούν να φτάσουν στα 8.800 πόδια αργά.

Αυτή η διαδρομή είναι αρκετά απλή μέχρι τη λίμνη Κόμο. Οι πεζοπόροι απλώς μένουν κατά μήκος του δρόμου σε όλη τη διαδρομή. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν ATV να τους περάσουν στην πορεία. Μόλις φτάσετε στη λίμνη Κόμο, οι πεζοπόροι συνεχίζουν για 0,4 μίλια πριν φτάσουν σε μια διασταύρωση. Το δεξί κατευθύνεται προς την κορυφή Little Bear Peak και το αριστερό συνεχίζει προς τη λίμνη Crater. Αυτή η διασταύρωση μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ειδικά τη νύχτα, επομένως είναι καλή ιδέα να φέρετε έναν χάρτη και τη συσκευή σας με GPS.

Ο κίνδυνος πτώσης βράχου ξεκινά σε αυτή τη στροφή καθώς οι πεζοπόροι κατευθύνονται σε ογκόλιθους και πέτρες μέχρι τη σέλα. Μόλις οι πεζοπόροι φτάσουν στη σέλα, ανταμείβονται με αστρική θέα και ένα πολύ δροσερό μονοπάτι. Ακολουθούν κυνηγοί κατά μήκος της κορυφογραμμής προς τη βάση του χαρακτηριστικού που είναι γνωστό ως «η κλεψύδρα». Αυτή είναι η περιοχή στην οποία η μικρή αρκούδα έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Είναι κατηγορίας 4 εδώ, απόκρημνο, και υπάρχουν πολλοί χαλαροί βράχοι πάνω από την κλεψύδρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πεζοπόροι και τα φυσικά στοιχεία συχνά κάνουν τους βράχους να πετούν μέσα από την κλεψύδρα. Οι πεζοπόροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αναρρίχηση κατηγορίας 4, γλιστρούν βράχοι και χρειάζονται κράνη εδώ. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οι πεζοπόροι βρίσκονται από πάνω σας ή από κάτω σας. Μπορεί να σας χτυπούν πέτρες και σίγουρα δεν θέλετε να χτυπάτε πέτρες σε αυτούς που βρίσκονται από κάτω σας.

Οι παρακάτω δύο διαδρομές ακολουθούν την ίδια διαδρομή, αλλά θέλαμε να συμπεριλάβουμε τα στατιστικά της απόστασης και του υψομέτρου για εσάς.

Little Bear Peak Via Lake Como Road (όχημα 4WD έως 10.000 πόδια) – 8,68 μίλια μετ‘ επιστροφής (13,97 χλμ.) – 3.540 πόδια (1.079 μ.) Συνολική αύξηση υψομέτρου – Κατηγορία 4

Πολλά οχήματα 4wd όπως τα 4runners και τα stock jeep μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά, αλλά η στάθμευση είναι σίγουρα αρκετά περιορισμένη. Μπορείτε επίσης να φτάσετε σε ένα από τα τραβήγματα κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο σημεία. Απλώς να είστε έτοιμοι να περπατήσετε 100% από αυτό.

Πεζοπορία το χειμώνα

Δεν είναι μια συνηθισμένη χειμερινή πεζοπορία. Εξαιρετική προσοχή και εμπειρία είναι απαραίτητη για τις χειμερινές συνόδους κορυφής σε αυτήν την κορυφή.

Πληροφορίες Κάμπινγκ

Με απλά λόγια, υπάρχουν πολλές επιλογές κατασκήνωσης για αυτές τις κορυφές. Το διάσπαρτο κάμπινγκ επιτρέπεται σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να ακολουθείτε τους κανόνες του Κολοράντο. Δείτε για το διάσπαρτο κάμπινγκ στην περιοχή εδώ: https://www.fs.usda.gov/recarea/riogrande/recreation/hiking/recarea/?recid=29500&actid=50

Για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το μονοπάτι Zapata Falls, υπάρχει το Zapata Falls Campground με 23 χώρους κατασκήνωσης για άτομα και 1 ομαδικό: https://www.fs.usda.gov/recarea/riogrande/recarea/?recid=74116

Οι πεζοπόροι μπορούν επίσης να κατασκηνώσουν σχεδόν οπουδήποτε κατευθύνονται προς τη λίμνη South Zapata ακολουθώντας τους διάσπαρτους κανόνες κάμπινγκ: https://www.fs.usda.gov/recarea/riogrande/recreation/camping-cabins/recarea/?recid=29600&actid=51

Καιρός

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή:

White, CO

Κατευθύνσεις

Ο τύπος του οχήματος που οδηγείτε θα καθορίσει πόσο ψηλά μπορείτε να σταθμεύσετε στον δρόμο της λίμνης Κόμο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγήσουν περίπου 1,5 μίλια στο δρόμο πριν φτάσει σε δύσκολη θέση. Τα SUV και τα φορτηγά 4WD μπορούν δυνητικά να κάνουν 3,25 μίλια έως 8.800 πόδια. Υπάρχουν θέσεις στάθμευσης σε διάφορα σημεία. Οι εκδρομές στα 8.800 πόδια είναι δημοφιλείς και προσελκύουν πεζοπόρους σε απόσταση 4 μιλίων από τη λίμνη Κόμο.

Ένα όχημα υψηλής απόστασης, μικρού μήκους / μικρού μήκους 4 WD μπορεί να μπορεί να οδηγήσει σε περίπου 10.000 πόδια. Ένα ATV ή τροποποιημένο όχημα/ερπυστριοφόρο μπορεί να φτάσει στη λίμνη Κόμο εάν ο οδηγός είναι άνετος και έμπειρος.

Όλα αυτά τα αποσπάσματα δεν περιέχουν πολύ χώρο στάθμευσης. Συνιστάται να μην βασίζεστε σε αυτό το πάρκινγκ και να φτάσετε νωρίς για να διεκδικήσετε μια θέση. Ίσως χρειαστεί να κάνετε πίσω για να βρείτε σημεία, καθώς αυτός είναι ένας πολύ δημοφιλής δρόμος.

Σημείωση Προσοχής: Αυτός ο δρόμος είναι επικίνδυνος μετά τα 10.000 πόδια.

Οδηγίες προς το Lake Como Road 2WD Parking:

Εδώ είναι μια καρφίτσα στα 8.800 πόδια:

Στο 10.000 Foot Mark:

Και η λίμνη Κόμο:

Πρόσθετες εικόνες

Μικρή Αρκούδα από την κορυφή της Μπλάνκα

Κορυφή Μικρής Άρκτου όπως φαίνεται από την κορυφή της Μπλάνκα

Κοιτάζοντας ψηλά από την καρδιά της κλεψύδρας

Κοιτάζοντας ψηλά από την καρδιά της κλεψύδρας

Η κορυφή της κλεψύδρας

Η κορυφή της κλεψύδρας

Θέα από την κορυφή της Μικρής Άρκτου

Θέα από την κορυφή της Μικρής Άρκτου

Blanca & Ellingwood Point από την κορυφή του Little Bear Peak

Blanca & Ellingwood Point από την κορυφή του Little Bear Peak

Μικρές αποστάσεις στάθμευσης στα περίπου 10.000 πόδια στον δρόμο της λίμνης Κόμο

Μικρές αποστάσεις στάθμευσης στα περίπου 10.000 πόδια στον δρόμο της λίμνης Κόμο

Κορυφή Little Bear όπως φαίνεται από τη λίμνη Κόμο

Κορυφή Little Bear όπως φαίνεται από τη λίμνη Κόμο

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη, ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: hikingandfishing/about