Πεζοπορία στο όρος Ουάσιγκτον – NH White Mountains

Πεζοπορία στο όρος Ουάσιγκτον – NH White Mountains

Juni 6, 2022 0 Von admin

Το όρος Ουάσιγκτον βρίσκεται στα 6.288 πόδια, καθιστώντας το το ψηλότερο βουνό στο NH και σε όλα τα βορειοανατολικά. Προσφέρει απίστευτη θέα, πολυάριθμες επιλογές πεζοπορίας, τον περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομο, τον αυτοκινητόδρομο Mount Washington και ακόμη και παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ανέμου. Αποτελεί κορυφαίο προορισμό για ταξιδιώτες, πεζοπόρους, σκιέρ και ορειβάτες. Η πεζοπορία στο όρος Ουάσιγκτον είναι βέβαιο ότι θα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες σας.

Υψος: 6.288 πόδια (1916,58 μέτρα)
Απόσταση: 8,2 Μίλια (13,20 χλμ.)
Ανύψωση: 4.186 πόδια (1275,3 μέτρα)
Διάρκεια: 5-10 ώρες (εξαρτάται από την ικανότητα του πεζοπόρου)
Δυσκολία: Κουραστικός

Γρήγορη πλοήγηση σε πληροφορίες σε αυτήν τη σελίδα:
Επιλογές διαδρομής | Κατευθύνσεις | Ώρα πεζοπορίας | Κατασκήνωση | Προεδρική Τραβέρσα

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

  • Πριν κάνετε το ταξίδι σε οποιαδήποτε μονοπάτια της Ουάσιγκτον, φροντίστε να ελέγξετε τον καιρό: https://www.mountwashington.org/experience-the-weather/mount-washington-weather.aspx. Λάβετε υπόψη ότι ο καιρός μπορεί να αλλάξει δραστικά από τις προβλέψεις.
  • Το Όρος Ουάσιγκτον είναι μια σοβαρή πεζοπορία και θα πρέπει να επιχειρείται μόνο από εκείνους που είναι προετοιμασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό, την εμπειρία και τη γνώση.
  • Υπάρχουν διάφορα διαφορετικά μονοπάτια προς την κορυφή της Ουάσιγκτον, τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε επισημάνει παρακάτω, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.
  • Οι πεζοπόροι δεν μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα βαν μονής διαδρομής όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός. Αυτό είναι το πρώτο σέρβις και κάθε πεζοπόρος θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένος για πεζοπορία και στις δύο κατευθύνσεις και δεν πρέπει ποτέ να περιμένει ότι θα κατέβει.

Ημερήσια πεζοπορία στο όρος Ουάσιγκτον

Ευτυχώς, το όρος Ουάσιγκτον είναι σχετικά εύκολο να φτάσει κανείς με το αυτοκίνητο και δεδομένου ότι οι δρόμοι έρχονται τόσο κοντά στη βάση, η ημερήσια πεζοπορία από πολλά μονοπάτια είναι εξαιρετικά συνηθισμένη. Παρακάτω, επισημαίνονται μονοπάτια για τις δύο πιο συνηθισμένες τοποθεσίες εκκίνησης: το Pinkham Notch Visitor Center και το Ammonoosuc Ravine Trailhead.

Επιλογές διαδρομής

Tuckerman Ravine Trail – (Ξεκινώντας από το Pinkham Notch Visitors Center)

Το Tuckerman Ravine Trailhead βρίσκεται στο Pinkham Notch Visitors Center (οδηγίες παρακάτω). Το τείχος του Tuckerman’s Ravine βρίσκεται σε υψόμετρο 5.100 ποδιών. Αυτή είναι μια από τις πιο γρήγορες και πιο πολυταξιδεμένες διαδρομές μέχρι την Ουάσιγκτον. Διαθέτει έναν πανέμορφο καταρράκτη ακριβώς στη βάση και μια σχετικά απλή και γρήγορη ανύψωση προς την κορυφή. Υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές όταν ανεβείτε από το μονοπάτι του Tuck. Καθένα περιγράφεται παρακάτω (Lion Head, Tuckerman Ravine Trail, Huntington Ravine Trail):

Μονοπάτι Lion Head – Αυτό έχει φανταστική θέα στο Tuckerman Ravine από το Lion Head και είναι μια από τις πιο γρήγορες διαδρομές προς την Ουάσιγκτον. Αυτό το μονοπάτι ξεκινά από το μονοπάτι Tuckerman Ravine Trail και αποκλίνει για να ανέβει στο Lion Head.
Μήκος διαδρομής – Περίπου 3,6 μίλια μέχρι την κορυφή για ένα ταξίδι μετ‘ επιστροφής λίγο πάνω από 7 μίλια.
Υψομετρικό κέρδος – 4.186 πόδια.

Πανόραμα Lions Head

Θέα από το Lion Head στη χαράδρα του Tuckerman

Tuckerman Ravine Trail – Διαθέτει επίσης υπέροχη θέα στη χαράδρα του Tuckerman και στο Lions Head. Το να κάθεσαι μέσα στη ρεματιά και να κοιτάς προς τα πάνω στον τοίχο στο μονοπάτι μπροστά είναι μια απίστευτη εμπειρία. Και τα δύο μονοπάτια είναι εξαιρετικές επιλογές. Πολλοί συχνά επιλέγουν να ανεβαίνουν το ένα και να κατεβαίνουν το άλλο.
Μήκος διαδρομής – 4,1 μίλια από την κορυφή για ένα ταξίδι μετ‘ επιστροφής 8,2 μιλίων.
Υψομετρικό κέρδος – 4.186 πόδια.

Χάρτης διαδρομής Tuckerman Ravine

Επισήμανση του μονοπατιού Tuckerman Ravine Trail και της επιλογής να ανεβείτε μέσω Lion Head ή να συνεχίσετε κατά μήκος του Tuckerman Ravine Trail

Huntington Ravine Trail – Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια στο Νιου Χάμσαϊρ. Προσφέρει ανακαίνιση βράχου σε μερικά πολύ μεγάλα και απότομα τμήματα βράχου. Εάν φοβάστε τα ύψη ή δεν έχετε αυτοπεποίθηση σε απότομους βράχους, αυτό δεν συνιστάται, αλλά αν φοβάστε, κάντε σίγουρα αυτό το μονοπάτι! Οι περισσότεροι συνιστούν να μην κατεβείτε…αλλά αν είστε έτοιμοι για μια περιπέτεια, είναι πολύ διασκεδαστικό. Μπορείτε να το δείτε στον παραπάνω χάρτη καθώς αποκλίνει από το μονοπάτι Tuckerman Ravine Trail.
Μήκος διαδρομής – 3,8 μίλια από την κορυφή (7,6 μίλια μετ‘ επιστροφής)
Υψομετρικό κέρδος – 4.186

Ξεκινώντας από την πλευρά του οδοντωτού σιδηροδρόμου (Ammonoosuc Ravine)

Υπάρχουν δύο κοινές επιλογές από την πλευρά του Cog Railway. Το καθένα περιγράφεται παρακάτω:

Μονοπάτι χαράδρας Ammonoosuc – Αυτό το μονοπάτι διαθέτει μεγάλους καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού Ammonoosuc. Σας φέρνει επίσης μπροστά από την υπέροχη λίμνη της καλύβας των νεφών.
Μήκος διαδρομής – 4,6 μίλια από την κορυφή (9,2 μετ‘ επιστροφής)
Υψομετρικό κέρδος – 3.540 πόδια

Jewell Trail – Αυτή είναι μια εξαιρετική γρήγορη επιλογή για τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μονοπάτι για δρομείς μονοπατιών και προσφέρει απλώς έναν ελαφρώς διαφορετικό δρόμο προς την Ουάσιγκτον. Παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση στα άλλα Προεδρικά και στο Great Gulf Trail.
Μήκος διαδρομής – 4,9 μίλια (προσθέστε 0,3 μίλια αν σταθμεύετε στην κεφαλή του μονοπατιού για το Ammonoosuc.)
Υψομετρικό κέρδος – 2.788 πόδια

Χάρτης διαδρομής Ammonoosuc

Επισήμανση του μονοπατιού Ammonoosuc Ravine Trail και του Jewell Trail

Boot Spur Trail προς την Ουάσιγκτον

Το Boot Spur είναι επίσης προσβάσιμο από το Pinkham Notch ξεκινώντας από το μονοπάτι Tuckerman Ravine. Μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό μέσω του μονοπατιού Tuckerman Ravine από νωρίς, κάνοντας αριστερά λιγότερο από μισό μίλι στο μονοπάτι Tuckerman Ravine. Υπάρχει επίσης το μονοπάτι σύνδεσης που συνδέεται κοντά στη λίμνη ερημίτη.
Μήκος διαδρομής – 6,2 έως την κορυφή (12,4 μετ‘ επιστροφής)
Υψομετρικό κέρδος – 4.186

Χάρτης διαδρομής Boot Spur

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες αναλυτικές κριτικές για κάθε μονοπάτι στο Όλα τα μονοπάτια για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το ποιο μονοπάτι είναι καλύτερο για εσάς.

Επιλογές κατασκήνωσης και διανυκτέρευσης πεζοπορίας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μια νύχτα στην προεδρική γκάμα. Μπορείτε να δείτε αυτές τις επιλογές μέσα στο άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://hikingandfishing.com/presidential-traverse/

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τοποθεσίες σκηνών μόλις κατεβείτε σε υψόμετρο. Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε κάμπινγκ στα κοντινά AMC Huts, όπως το Lake of the Clouds Hut.

Η Προεδρική Τραβέρσα

Κάντε κλικ εδώ εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πεζοπορία ολόκληρης της προεδρικής τραβέρσας (ημερήσια πεζοπορία ή διανυκτέρευση).

Χειμερινή πεζοπορία στο όρος Ουάσιγκτον

Η πεζοπορία το καλοκαίρι μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι γρήγορες αλλαγές του καιρού στην Ουάσιγκτον μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε όσους δεν είναι προετοιμασμένοι. Το χειμώνα, είναι απολύτως σημαντικό να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις όταν βγαίνετε έξω.

Με αυτά τα λόγια, η πεζοπορία το χειμώνα είναι μια από τις πιο ωφέλιμες και όμορφες εμπειρίες. Όχι μόνο θα αποφύγετε την πολυκοσμία του καλοκαιριού, αλλά θα ζήσετε ένα απίστευτο χειμωνιάτικο τοπίο που είναι απαράμιλλο σε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Πολλοί επιλέγουν να κάνουν πεζοπορία στα ίδια μονοπάτια που είναι δημοφιλή το καλοκαίρι, αλλά έχουν κατά νου τη χειμερινή κίνηση των σκιέρ από το Tuckerman Ravine.

Το μονοπάτι στη χαράδρα του Χάντινγκτον το χειμώνα αποθαρρύνεται έντονα, εκτός εάν είστε έμπειρος ορειβάτης στον πάγο με τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας. Αυτό το μονοπάτι μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή ακόμη και έμπειρων ατόμων, καθώς οι συνθήκες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να περπατήσετε στο όρος Ουάσιγκτον;

Διαδρομή Απόσταση Ανύψωση ανύψωσης Ώρα βιβλίου
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής από τη χαράδρα του Τάκερμαν 8.4 4.300 6:20
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής από το Lion Head 8.4 4.300 6:20
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής από την Boott Spur 10.8 4.300 7:35
Loop, Boott Spur και Tuckerman’s Ravine 9.6 4.300 6:55
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής από τη χαράδρα Ammonoosuc 9.0 3.800 6:25
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής με το μονοπάτι Jewell 10.2 3.800 7:00
Loop, Ammonoosuc Ravine και μονοπάτι Jewell 9.6 3.800 6:40
Ταξίδι μετ‘ επιστροφής από τον Μεγάλο Κόλπο 15.8 5.000 10:25
Loop, Great Gulf και Tuckerman’s Ravine 12.1 5.000 8:35

Κατευθύνσεις

To Pinkham Notch Visitors Center Trailheads (Tuckerman Ravine, Huntington, Lion Head)

Αυτό βρίσκεται έξω από τη Route 16 (White Mountain Road)

To Ammonoosuc Ravine Trailhead (Επίσης Jewell)