Πεζοπορία στην κορυφή Uncompahgre – βουνά San Juan, Κολοράντο

Πεζοπορία στην κορυφή Uncompahgre – βουνά San Juan, Κολοράντο

Juli 15, 2022 0 Von admin

Η κορυφή Uncompahgre είναι μια κορυφή 14.321 ποδιών στα βουνά San Juan του Κολοράντο. Αυτή η πεζοπορία βρίσκεται στην Wilderness Uncompahgre ακριβώς βόρεια του Lake City, και προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις στην πολιτεία, μια προσέγγιση κατηγορίας 2 προς την κορυφή και διάφορες επιλογές για κάμπινγκ κατά μήκος του δρόμου. Το Uncompahgre ξεχωρίζει με το εξαιρετικά μεγάλο οροπέδιο του σαν κορυφή. Σε αυτό το άρθρο, καλύπτουμε όλα όσα θα χρειαστείτε για να κάνετε πεζοπορία στο Uncompahgre.

Γρήγορη πλοήγηση:
Χάρτης διαδρομής | Μονοπάτια | Πεζοπορία το χειμώνα | Κατασκήνωση | Κατευθύνσεις | Εικόνες

Δυσκολία – Ενδιάμεσο έως επίπονο
Απόσταση – 7,37 μίλια μετ‘ επιστροφής (11,86 χλμ.) – Με όχημα 4WD υψηλής απόστασης
Υψος –14.321 πόδια (4365,0 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 3.234 πόδια (985,72 μ.)
Διάρκεια – 6 έως 7 ώρες (ώρα κράτησης)
Κατηγορία Πεζοπορίας: Τάξη 2
Τοποθεσία Trailhead – Nellie Creek Trailhead – 11.428 πόδια ή 9.344 πόδια (4WD vs 2WD)
Σκύλοι – Επιτρέπεται

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

  • Αυτή η πεζοπορία έχει δύο επιλογές μονοπατιού που εξηγούμε παρακάτω. Τα μονοπάτια διαθέτουν στάθμευση 2 και 4 βατών στα οποία μπορούν να αποκοπούν πολλά μίλια με όχημα υψηλής απόστασης.
  • Υπάρχει άφθονο κάμπινγκ κατά μήκος των δρόμων που οδηγούν στα μονοπάτια.

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης μονοπατιού του όρους Uncompahgre

Διαδρομές

Nellie Creek 4WD Trailhead – 7,28 μίλια (11,72 χλμ.) – 3.234 πόδια (985,72 μ.) Ανύψωση ύψους

Το μονοπάτι Nellie Creek Trailhead (Uncompahgre Peak Trail) είναι το πιο κοινό μονοπάτι που χρησιμοποιείται για την κορυφή. Το 4WD trailhead απαιτεί οχήματα υψηλής απόστασης για να φτάσει στην κορυφή. Αν και δεν συνιστάται, θα δείτε συχνά αυτοκίνητα όπως το Subaru Forester στην κορυφή. Πολλά οχήματα που είναι εξίσου ή λιγότερο ικανά επιλέγουν να σταθμεύσουν στην κεφαλή του μονοπατιού με κίνηση στους δύο τροχούς ή να σταθμεύσουν σε μία από τις διαθέσιμες διαδρομές πριν ο δρόμος γίνει πολύ δύσκολος. Είναι ένας κοινός δρόμος για μη πεζοπόρους να ταξιδεύουν με ATV ή άλλα ικανά οχήματα επίσης.

Συνολικά, το μονοπάτι είναι εύκολο να ακολουθηθεί και καλά καθορισμένο. Σταδιακά υψώνεται μέσω της λεκάνης Nellie Creek, η οποία είναι απολύτως εκπληκτική και προσφέρει απίστευτη θέα σχεδόν σε όλη την πεζοπορία. Οι πεζοπόροι αρχίζουν τελικά να επιστρέφουν σε πιο απότομο έδαφος στα τελευταία 2 μίλια της πεζοπορίας.

Το τελευταίο τμήμα της πεζοπορίας προς την κορυφή είναι το πιο δύσκολο. Θα θεωρηθεί δύσκολη κατηγορία δεύτερης και έχει κάποια πιθανότητα πτώσης βράχου, επομένως οι πεζοπόροι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτό το τμήμα, ιδιαίτερα εάν άλλοι πεζοπόροι βρίσκονται πάνω ή κάτω από αυτούς. Συνολικά, το μονοπάτι είναι εύκολο να ακολουθηθεί και παραμένει κατηγορίας 2 ή ευκολότερο στο σύνολό του.

Nellie Creek 2WD Trailhead – 15,4 μίλια (24,78 χλμ.) – 5.584 πόδια (1702,00 μ.) Υψόμετρο

Το 2WD trailhead συνιστάται για οχήματα που δεν είναι σε θέση να φτάσουν στο δρόμο ή για οδηγούς που δεν αισθάνονται άνετα την οδήγηση σε αυτόν τον δρόμο. Υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης κατά μήκος του δρόμου Henson Creek και κάμπινγκ διαθέσιμα λίγο μετά την πινακίδα για το μονοπάτι που μπορούν να έχουν πρόσβαση τα οχήματα 2wd. Αν σταθμεύσετε εδώ, οι πεζοπόροι απλώς ακολουθούν το δρόμο, συμπεριλαμβανομένων δύο διασταυρώσεων κολπίσκου, μέχρι το μονοπάτι 4WD. Ο δρόμος είναι μακρύς και έχει μεγάλη αύξηση υψομέτρου (περίπου 4 μίλια ανά κατεύθυνση με 2.200 πόδια ανάβασης).

Matterhorn Creek 4WD Trailhead – 14,52 μίλια (23,37 χλμ.) – 5.335 πόδια (1626,11 μ.) Ανύψωση ύψους

Μια άλλη επιλογή για πεζοπόρους είναι μέσω του μονοπατιού Matterhorn Creek που είναι η πιο κοινή διαδρομή για πεζοπορία στο όρος Wetterhorn. Από αυτό το μονοπάτι, οι πεζοπόροι μπορούν να κατευθυνθούν απευθείας προς το Uncompahgre ή να ανέβουν και στις δύο κορυφές.

Matterhorn Creek 2WD Trailhead – 15,72 μίλια (25,30 χλμ.) – 5.760 πόδια (1755,65 μ.) Υψόμετρο

Οι πεζοπόροι πρέπει επίσης να κάνουν πεζοπορία λίγο σε έναν ανώμαλο δρόμο 4 αξόνων εάν δεν έχουν όχημα 4 αξόνων μεγάλης απόστασης.

Συνδυάζοντας το Wetterhorn και το Uncompahgre

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι από το Matterhorn Creek Trailhead. Από το μονοπάτι 4WD αυτό είναι 16,0 μίλια και 7.033 πόδια υψομέτρου μετ‘ επιστροφής. Προσθέστε λίγο στο δρόμο 2WD αν χρειάζεται.

Πεζοπορία το χειμώνα

Αυτή είναι μια φανταστική επιλογή χειμερινής πεζοπορίας. Η πεζοπορία θα πρέπει πιθανότατα να επεκταθεί στα μονοπάτια 4WD. Όπως συμβαίνει με κάθε 14χρονο, θα πρέπει να επιχειρείται μόνο το χειμώνα από έμπειρους πεζοπόρους με εκπαίδευση και κατανόηση στη χιονοστιβάδα.

Πληροφορίες Κάμπινγκ

Ο δρόμος Henson Creek, το 2wd trailhead και κατά μήκος του δρόμου προς το 4WD trailhead περιλαμβάνουν όλες πολλές επιλογές για κάμπινγκ. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η περιοχή είναι πολυσύχναστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά οι πεζοπόροι μπορούν συχνά να βρουν σημεία για κάμπινγκ στα μονοπάτια ή κοντά στα μονοπάτια ή κατά μήκος του δρόμου Henson Creek.

Καιρός

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή:

Allen Park, CO

Απόψε

Βροχές και καταιγίδες. Συννεφιά, με χαμηλή γύρω στα 39. Νότιος άνεμος περίπου 7 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 90%. Πιθανές νέες βροχοπτώσεις μεταξύ ενός τετάρτου και μισής ίντσας.

Πέμπτη

Πιθανές βροχές πριν το μεσημέρι και στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες. Νεφώσεις, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 56. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 10 mph, με ριπές έως και 16 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 70%. Οι νέες βροχοπτώσεις είναι πιθανές λιγότερο από το ένα δέκατο της ίντσας.

Πέμπτη βράδυ

Λίγη πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες πριν τα μεσάνυχτα. Μερικώς νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 38. Δυτικός άνεμος 10 με 17 mph, με ριπές έως και 28 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 20%.

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 59. Δυτικός άνεμος 16 έως 32 mph, με ριπές έως και 45 mph.

Το βράδυ της Παρασκευής

Αίθριος, με χαμηλή περίπου 37. Δυτικός άνεμος 12 με 16 mph, με ριπές έως και 25 mph.

Σάββατο

Ηλιόλουστη, με υψηλό κοντά στους 62.

Το βράδυ του Σαββάτου

Αίθριος, με χαμηλό περίπου 35.

Κατευθύνσεις

Καθένα από τα παρακάτω είναι προς το μονοπάτι 4wd, το οποίο θα οδηγήσει τους πεζοπόρους απευθείας μετά το μονοπάτι 2wd.

Οδηγίες προς το προορισμό Nellie Creek Trailhead:

Οδηγίες προς το προορισμό Matterhorn Creek Trailhead:

Δεν υπάρχουν ημερήσια τέλη στάθμευσης για πεζοπορία εδώ σε κανένα από τα μονοπάτια.

Πρόσθετες εικόνες

Θέα στο Wetterhorn από την κορυφή του Uncompahgre

Θέα στο Wetterhorn από την κορυφή του Uncompahgre

Θέα στη λεκάνη Nellie Creek

Θέα στη λεκάνη Nellie Creek

Προβολές ανοδικά Uncompahgre

Προβολές ανοδικά Uncompahgre

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη, ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: hikingandfishing/about