Οφέλη του μητρικού θηλασμού|  Super Active Kids

Οφέλη του μητρικού θηλασμού| Super Active Kids

März 7, 2022 0 Von admin

Πριν το μικρό σας αρχίσει να τρώει σκληρά φαγητά, ξεκινάει με το μητρικό γάλα, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως μια από τις πιο σημαντικές και υγιεινές τροφές που υπάρχουν για τα μωρά, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο ωφέλιμο είναι, γι‘ αυτό και αυτό το blog, εμείς θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο καλό είναι.

Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά από τα πολλά οφέλη του Θηλασμός. Τα οφέλη που θα απαριθμήσουμε παρακάτω είναι για τις μητέρες και τα μωρά.

Θηλασμός

4 Σημαντικά Οφέλη του Θηλασμού

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το μητρικό γάλα είναι φυσικό και μελέτες έχουν δείξει ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο είδος γάλακτος που υπάρχει για τα μικρά παιδιά. Εάν έχετε μητρικό γάλα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας το παίρνει. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στο μωρό σας να λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, τα οποία μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί σωστά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Το δεύτερο κύριο όφελος που θα έχετε από τον θηλασμό είναι ότι το μωρό μπορεί να τον πάρει από τη μητέρα του ανά πάσα στιγμή. Μόλις πεινάσουν, το μωρό μπορεί να πάρει το γάλα από τη μητέρα και να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να τους επιτρέψει να παραμείνουν υγιείς ανά πάσα στιγμή και θα έμεναν πραγματικά χαλαροί στην κοιλιά τους.

Το καλύτερο με το μητρικό γάλα είναι ότι είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδιαίτερα για τα μωρά που έχουν αδύναμο σώμα. Προσπαθήστε να το έχετε στο μυαλό σας γιατί πολλοί γονείς αυτές τις μέρες δεν θέλουν τα μωρά τους να πάρουν μητρικό γάλα. Το μωρό σας μπορεί εύκολα να διασπάσει το μητρικό γάλα, για την ακρίβεια, το μωρό μπορεί να διασπάσει το μητρικό γάλα καλύτερα από το γάλα φόρμουλα. Χρησιμοποιούν επίσης λιγότερη ενέργεια ενώ το κάνουν αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνουν περισσότερη από το γάλα.

Πολλοί πιστεύουν ότι το μητρικό γάλα είναι καλό μόνο για τα μωρά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ καλό και για τη μητέρα. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών καθώς και διαβήτη. Αυτά είναι πολύ καλά εάν έχετε ιστορικό καρκίνου και διαβήτη στην οικογένειά σας.

Πιστεύετε ότι χάσαμε κάτι σημαντικό από τα οφέλη που θα έχετε εσείς και το μωρό σας από το θηλασμό; Ενημερώστε μας τι χάσαμε αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων!