Εργαλείο που χρησιμοποίησα στο Superior Trail

Εργαλείο που χρησιμοποίησα στο Superior Trail

November 23, 2022 0 Von admin

Μου Superior Trail άλλαξε ταχύτητα προς το τέλος της πεζοπορίας λόγω του κρύου, αλλά εκτός από αυτό, ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησα σε αυτήν την πεζοπορία απέδωσε όπως περίμενα για τις συνθήκες.

Μπορείτε να ελέγξετε έξω Ο Γρήγορος οδηγός μου για πεζοπορία στο Superior Trail εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μονοπάτι, και κρατώ καθημερινά φωτογραφίες και ημερολόγια στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων οι σύνδεσμοι βρίσκονται στην κορυφή αυτής της σελίδας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσω τι εργάστηκε και τι δεν λειτούργησε και θα παράσχω μια λίστα με όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησα, μαζί με το βάρος του κιβωτίου ταχυτήτων.

Το Superior Μονοπάτι Πεζοπορίας

Το Superior Hiking Trail διασχίζει τη Βόρεια όχθη της λίμνης Superior, ξεκινώντας κοντά στα βόρεια σύνορα με τον Καναδά (270 Degree Overlook) και ταξιδεύοντας γύρω από τη λίμνη Superior μέχρι τα σύνορα του Ουισκόνσιν.

Το μονοπάτι διασχίζει αρχαίο ηφαιστειακό τοπίο μέσα από την οροσειρά Sawtooth, κυματίζοντας πάνω-κάτω μέσα από το μερικές φορές ανώμαλο έδαφος που αποτελεί την κορυφή της λίμνης Superior. Περιτριγυρισμένο από δάση Ελάτης, Άσπεν, Σφενδάμου, Πεύκου, Σημύδας κ.λπ., η εποχή των φυλλωμάτων είναι εντυπωσιακή κατά μήκος αυτού του μονοπατιού, και γι‘ αυτό επέλεξα μια πεζοπορία για το Φθινόπωρο.

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή αγκώνων, επομένως οι θερμοκρασίες έχουν μεγάλο εύρος, και βίωσα τον καιρό στους εφήβους τη νύχτα και μέχρι τη δεκαετία του ’70 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο καιρός είναι επίσης ασταθής και απρόβλεπτος λόγω του μονοπατιού που ταξιδεύει λίγα μόλις μίλια από μια από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού στον κόσμο και τα μέτωπα που κινούνται νότια από τον Καναδά. Ως αποτέλεσμα, υπήρχαν μέρες που είχε ήλιο στα αριστερά μου και έβρεχε στα δεξιά μου, ενώ έκανα πεζοπορία επισφαλώς ενδιάμεσα!

Όχι μόνο ήταν οι ακραίες αλλαγές τους στον καιρό, αλλά συχνά ήταν χωρίς προειδοποίηση και η εφαρμογή καιρού μου σπάνια ήταν σωστή.

Λόγω της αστάθειας του καιρού, κουβαλούσα περισσότερο εξοπλισμό από ό,τι συνήθως για μια πεζοπορία τριών εποχών, και ακόμη και με αυτόν τον όγκο εξοπλισμού, πρόσθεσα περισσότερο για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Λίστα εργαλείων Superior Trail

Μου Λίστα εργαλείων Superior Trail περιλαμβάνει τον αρχικό εξοπλισμό που κουβαλούσα και τονίζει τον εξοπλισμό που πρόσθεσα.

Πήγα στο Duluth για να αποκτήσω περισσότερο εξοπλισμό για το κρύο λόγω των θερμοκρασιών τη νύχτα. Όλος ο εξοπλισμός λειτούργησε καλά, αλλά μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω κάποια από αυτά στο μέλλον λόγω του βάρους και του μεγέθους, τα οποία θα εξετάσω λεπτομερέστερα.

Καταφύγιο

Big Agnes Tiger Wall UL1 σκηνή στο Superior Trail

Το Big Agnes Tiger Wall UL1 λειτούργησε καλά στο Superior Trail και άντεξε σε αρκετά σκληρό καιρό. Καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους, βροχή και χιόνι στην αρχή της σεζόν δοκίμασαν αυτή τη μικρή σκηνή.

Εγώ όπως ότι η σκηνή έχει μικρό αποτύπωμα και είναι ημι-ανεξάρτητη (αν και θα προτιμούσα ελεύθερο), κάτι που μου επιτρέπει να το στήνω σχεδόν οπουδήποτε γρήγορα.

Η σκηνή είναι διπλού τοιχώματος με εσωτερική δομή και μύγα σκηνής, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τη συμπύκνωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που άρχισα να το χρησιμοποιώ περισσότερο από τα καταφύγια Dynema μου σε περιοχές με μεγάλη υγρασία.

Συσκευάζω το καταφύγιο χωριστά με την εσωτερική σκηνή στο σάκο αντικειμένων του για να το κρατάω στεγνό και η μύγα της βροχής μπαίνει στην εξωτερική τσέπη όπου είναι εύκολο να το τραβήξετε έξω για να στεγνώσει αν υπάρχει ήλιος. Η συσκευασία τους χωριστά προστατεύει επίσης την εσωτερική σκηνή από το να βραχεί.

Τι έκανε και τι δεν λειτούργησε

Το BA Tiger Wall λειτούργησε καλά στο Superior Trail. Είχε καλή απόδοση σε αντίξοες συνθήκες – βροχή, χιόνι, άνεμοι, κ.λπ., και ποτέ δεν χρειάστηκε να ανησυχήσω για τη συμπύκνωση.

Το μόνο δευτερεύον πράγμα που θα άλλαζα σε αυτή τη σκηνή είναι το μήκος της μύγας της βροχής. Θα ήταν ωραίο να είχε η μύγα πιο κοντά στο έδαφος για να εμποδίσει τον κρύο αέρα.

Σακίδιο πλάτης που χρησιμοποίησα

Σακίδιο πλάτης ULA Equipment Ohm 2.0

Σε αυτό το μονοπάτι, χρησιμοποίησα ένα Circuit by ULA Equipment. Το Ohm by ULA είναι τυπικά Το σακίδιο μου για τρεις σεζόναλλά ήθελα λίγη περισσότερη χωρητικότητα για κάποια επιπλέον ταχύτητα σε άγνωστες συνθήκες.

Αυτό το σακίδιο ήταν μια καλή απόφαση. Ο εξοπλισμός που πρόσθεσα θα έκανε το Ohm να ταιριάζει σφιχτά, αν και θα μπορούσα να είχα επεκτείνει το κολάρο και πιθανώς να χωρέσω τα πάντα στη συσκευασία.

Τι έκανε και τι δεν λειτούργησε

Χρειαζόμουν τη χωρητικότητα του Circuit για την τελευταία εβδομάδα του μονοπατιού όταν πρόσθεσα θερμότερο εξοπλισμό για τον καιρό, αλλά διαφορετικά, το Ohm θα είχε δώσει τη χωρητικότητα που χρειαζόμουν.

Το Circuit ήταν άνετο, ανθεκτικό και ένα καλό σακίδιο για αυτό το μονοπάτι.

Σύστημα ύπνου

Μαξιλάρι Sea-to-Summit Premium και μαξιλάρι ύπνου Thermarest Neoair X-Lite

Το σύστημα ύπνου μου περιλαμβάνεται αρχικά ένα μαξιλάρι ύπνου Neoair X-lite, Gossamer Gear 1/8 Thinlight μαξιλαράκιένα πάπλωμα Katabatic Sawatch 15 μοιρών και το μαξιλάρι μου Sea-to-Summit Eros Premium.

Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο σε παρόμοιες θερμοκρασίες με αυτές που περίμενα στο Superior Trail, αλλά άρχισα να κρυώνω μόλις έφτασα τα χαμηλά 20s. Υποθέτω ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στην εγγύτητά μου στη λίμνη Superior και στην υγρασία του αέρα.

Στο Duluth, πήρα ένα Μαξιλάρι ύπνου Neoair XTherm με βαθμολογία R 6,9. Αυτό το μαξιλάρι, σε συνδυασμό με ένα Επένδυση υπνόσακων από Sea-to-Summit Extreme Reactor Αγόρασα, με κράτησε αρκετά ζεστό σε αυτές τις θερμοκρασίες και πιθανότατα θα με κρατούσε ζεστό σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Το μόνο πρόβλημα με το μαξιλάρι ήταν το μέγεθός του. Ήταν φαρδύ, που ήταν αρκετά βαρύ, και γέμιζε ολόκληρη τη σκηνή μου! Εάν ενδιαφέρεστε, θα το πουλήσω στο κατάστημά μου με έκπτωση. Είναι βασικά καινούργιο και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δύο νύχτες.

Ειλικρινά, δεν περίμενα πολλά από την επένδυση του υπνόσακου και εξεπλάγην ευχάριστα με την πρόσθετη ζεστασιά του. Δεν νομίζω ότι θα προσθέσει τους 25 βαθμούς που διαφημίζει, αλλά θα βγάλεις 10 μοίρες από αυτό.

Τι έκανε και τι δεν λειτούργησε

Το μαξιλάρι ύπνου Neoair X-lite δεν ήταν αρκετά ζεστό για μένα όταν οι θερμοκρασίες έπεσαν στα χαμηλά επίπεδα εφηβείας. Το Katabatic Sawatch με κράτησε ζεστό, αλλά υπήρξαν μερικές ψυχρές νύχτες, αλλά νομίζω ότι αυτό οφειλόταν στο μαξιλάρι ύπνου.

Πρόσθεσα το Neoair X-Therm, και το έχω χρησιμοποιήσει από τότε σε άλλες πεζοπορίες στην ανατολική ακτή, και το Sawatch ήταν μια χαρά, οπότε τα κρύα σημεία οφείλονταν στο μαξιλάρι και όχι στο πάπλωμα.

Έμεινα έκπληκτος από το πόση ζεστασιά προσέθεσε η επένδυση Sea-to-Summit Extreme Reactor Sleeping Bag και δεν τη χρειάστηκα μόλις άλλαξα τα μαξιλάρια ύπνου. Αλλά μου αρέσει να κοιμάμαι ζεστός, οπότε λειτούργησε καλά.

Αν πήγαινα με σακίδια με μονοψήφια ή χαμηλότερα νούμερα, θα χρησιμοποιούσα το καλοκαιρινό μου πάπλωμα 40 μοιρών Hammock Gear, αλλά εκείνη την εποχή, η επένδυση Reactor ήταν ό,τι ήταν διαθέσιμο.

Ρούχα και στρώσεις για το Superior Trail

Average Hiker on the Superior Trail με φλις καπέλο και φτερωτό μπουφάν EOS.

Περίμενα να είναι κρύο στο μονοπάτι και έμεινα σχετικά ζεστό, αλλά παρόλα αυτά αγόρασα ένα στρώση μεσαίας βάσης στο Duluth για τις πολύ κρύες μέρες κατά την πεζοπορία.

Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα μήνυμα στο Trailfitters στο Duluth. Αυτό ήταν ένα υπέροχο outfitter με εξαιρετικά φιλικό προσωπικό!

Θα απαριθμήσω τα επίπεδα που φόρεσα παρακάτω και στη συνέχεια θα σας πω τι λειτούργησε και τι όχι, εξηγώντας εν συντομία πώς χρησιμοποίησα τα επίπεδα. Περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός βροχής, καθώς είναι μέρος του συστήματος στρώσεων μου.

  • Ελαφριά βασικά στρώματα Patagonia (2) – Το ένα φορούσα για πεζοπορία και το άλλο για ύπνο.
  • Στρώμα μεσαίου βάρους παγοθραυστικού – Αυτό το πουκάμισο ήταν προς πώληση, και μου αρέσει πολύ. Δεν γρατζουνίζει όπως τα στρώματα βάσης μου από μαλλί Patagonia και με κρατάει πιο ζεστό από άλλα στρώματα μεσαίου βάρους που έχω.
  • Εξαιρετικά ελαφρύ μπουφάν Montbell Fleece Full-zip – Μου αρέσει το πλήρες φερμουάρ για τη ρύθμιση της θερμότητας και περπάτησα με αυτό πάνω από το βασικό στρώμα μου.
  • Feathered Friends EOS μπουφάν για γυναίκες – Προσπαθώ να φοράω αυτό το σακάκι μόνο στην κατασκήνωση, αλλά το φόρεσα κάποια πρωινά. Αν το φορούσα, το φορούσα πάνω από το μπουφάν μου, έτσι δεν ίδρωσα και το βρέξω.
  • Μπουφάν βροχής Montbell Versalite – Το φόρεσα για να εμποδίσω τον αέρα, να προστατέψω το φουσκωμένο μου και να προσθέσω λίγη περισσότερη ζεστασιά. Διαθέτει πλήρη φερμουάρ για τη ρύθμιση της θερμότητας.
  • Darn Tough ελαφριές κάλτσες (2) – Ένα ζευγάρι για πεζοπορία και εναλλάξ τα. Προσπαθώ να μην φοράω κάλτσες όταν κοιμάμαι, ώστε τα πόδια μου να αερίζονται και να στεγνώνουν καλά. Τα μποτάκια μου GooseDown θα ήταν καλά σε αυτό το ταξίδι.
  • Καπέλο Neon Orange Fleece – Τα όπλα είναι πολύ δημοφιλή, οπότε φορέστε πορτοκαλί, ακόμα κι αν δεν είναι περίοδος κυνηγιού. Αυτό είναι το νέο μου αγαπημένο καπέλο! Το αγόρασα στο Cabellas καθώς ανέβαινα. Μακάρι να είχε πτερύγια αυτιών.
  • Ελαφρύ καπέλο Fleece – Το φλις καπέλο μου ήταν πιο ζεστό, αλλά το αγόρασα για να καλύψω τα αυτιά μου και το φόρεσα πάνω από το φλις καπέλο.
  • Melody Gloves από την Outdoor Research – Αυτά τα χρησιμοποιώ και στις τρεις εποχές. Είναι ελαφριά αλλά κρατούν τα χέρια μου ζεστά και είναι πολύ άνετα. Μου αρέσουν επίσης τα μαξιλαράκια δακτύλων, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου αν χρειαστεί.
  • Μονωμένα γάντια Manzella Gore – Αυτά είναι συνήθως πιο βαριά από αυτά που κουβαλάω, αλλά χάρηκα που τα αγόρασα στο Duluth.

Τι έκανε και τι δεν λειτούργησε

Όλα τα ρούχα μου λειτουργούσαν καλά, αλλά θα έπρεπε να είχα πάρει ένα στρώμα μεσαίου βάρους για τις πιο κρύες μέρες και νύχτες. Θα ήθελα επίσης ένα καπέλο που να καλύπτει καλύτερα τα αυτιά μου.

Μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση η στρώση παγοθραυστικού μεσαίου βάρους. Με κράτησε ζεστό, απομακρύνοντας την υγρασία καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στρώμα μου και ήταν λιγότερο γρατσουνισμένο από όλα τα άλλα στρώματα εκτός από το Woolx. Τώρα αμέσως, τίποτα δεν φοράω ξεπερνά το Woolx για άνεση στο μαλλί.

Σύνοψη Superior Trail Gear

Ο εξοπλισμός μου είχε καλή απόδοση, αλλά χρειάστηκα μερικά ακόμα χειμερινά. Έκανα την έρευνά μου, αλλά οι θερμοκρασίες, ακόμη και μερικά μίλια στην ενδοχώρα, ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τις πόλεις που ερεύνησα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου εάν επιλέξετε να κάνετε πεζοπορία την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο.