Επιστροφή στο σχολείο μετά το κλείδωμα λόγω κορωνοϊού

Επιστροφή στο σχολείο μετά το κλείδωμα λόγω κορωνοϊού

März 4, 2023 0 Von admin

Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, τα σχολεία και τα περιβάλλοντα προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να στηρίξουν τα παιδιά τους καθώς επιστρέφουν στο σχολείο μετά το lockdown για τον κορωνοϊό. Ομοίως, πολλοί γονείς θα αναρωτιούνται και θα ανησυχούν για το τι θα φέρει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Από πολλές απόψεις, είναι ένα παιχνίδι αναμονής για σχολεία και περιβάλλοντα, επειδή δεν έχουμε τρόπο να γνωρίζουμε ακριβώς πού θα βρεθούμε COVID-19 έλα Σεπτέμβριος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προγραμματίσετε και να προετοιμαστείτε τώρα για να εξασφαλίσετε ομαλές μεταβάσεις για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό.

Πολλά περιβάλλοντα παρέμειναν ανοιχτά καθ‘ όλη τη διάρκεια της πανδημίας – προσφέροντας πρόνοια για βασικά παιδιά εργαζομένων και στη συνέχεια άνοιξαν πλήρως σε όλα τα παιδιά τα πρώτα χρόνια από τον Ιούνιο, όπως ζήτησε η κυβέρνηση. Άλλες ρυθμίσεις θα έχουν κλείσει κατά τη διάρκεια του lockdown και ορισμένες, λόγω των συνθηκών τους, ενδέχεται να μην έχουν καταφέρει να ανοίξουν ξανά ακόμα ή μπορεί να έχουν ανοίξει μόνο εν μέρει.

Εκείνες οι εγκαταστάσεις που είναι συνήθως ανοιχτές όλο το χρόνο, όπως οι πλήρεις παιδικοί σταθμοί και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν φυσικά ανοιχτές το καλοκαίρι. Μόνο οι ρυθμίσεις και τα σχολεία θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, αλλά σκεφτόμαστε και προγραμματίζουμε για τον Σεπτέμβριο – είναι πραγματικά μια μικτή εικόνα για τα πρώτα χρόνια.

Περιβάλλοντα Lockdown

Η εμπειρία της μάθησης lockdown για γονείς και παιδιά ποικίλλει επίσης πολύ. Υπάρχουν εκείνοι οι γονείς σε βασικούς ρόλους εργαζομένων που έπρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται καθ ‚όλη τη διάρκεια του lockdown και των οποίων τα παιδιά συνέχισαν να παρακολουθούν χώρους.

Για αυτά τα παιδιά, η παροχή μπορεί να φαινόταν αρκετά διαφορετική από το πώς είναι συνήθως. Με τις «φυσαλίδες» μικρών ομάδων, ένα όριο στον τύπο και τον αριθμό των πόρων που χρησιμοποιούνται και το EYFS που δεν εφαρμόζεται επί του παρόντος, η κατάσταση απέχει πολύ από το φυσιολογικό ακόμη και για εκείνα τα παιδιά που δεν μάθαιναν στο σπίτι.

Υπάρχουν γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους πίσω στο σκηνικό ή στο σχολείο μόλις μπόρεσαν. Έπειτα, υπάρχουν άλλοι που επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα αν μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, αν ένιωθαν ότι δεν ήταν ακόμα ασφαλές να επιστρέψουν ή αν οι οικογένειές τους ήταν προστατευμένες.

Lockdown Learning

Ανέκδοτα, παρά τις ανησυχίες και τις αβεβαιότητες του lockdown, πολλοί γονείς (και ιδιαίτερα εκείνοι που έλαβαν άδεια) απολάμβαναν να περνούν το χρόνο τους στο σπίτι μαθαίνοντας με τα παιδιά τους.

Οι γονείς έχουν μοιραστεί παραδείγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έργα τέχνης που έχουν κάνει μαζί, για την καλλιέργεια λαχανικών που έχουν κάνει με τα παιδιά τους, για την εθελοντική εργασία που έχουν κάνει στις τοπικές τους κοινωνίες κ.λπ. Παρά τις δυσκολίες και τις ανησυχίες για τα ευάλωτα παιδιά και τις οικογένειες, υπάρχουν πολλά να γιορτάσουμε στη μάθηση που έχει γίνει σε πολλά σπίτια.

γονείς και παιδιά από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown πριν μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο

Αξίζει να θυμόμαστε ότι, ως μη υποχρεωτική φάση της εκπαίδευσης, τα παιδιά στα πρώτα χρόνια δεν χρειάζεται να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε περιβάλλοντα σχετίζεται εν μέρει με τις απαιτήσεις της εργασίας, αλλά είναι επίσης ένα σημάδι του πόσο εκτιμούν οι γονείς την πρώιμη εκπαίδευση και φροντίδα που παρέχουμε.

Μετάβασηing: Επιστροφή στο σχολείο

Στα πρώτα χρόνια, ένα από τα βασικά ζητήματα, ακόμη και σε πιο «κανονικές» περιόδους, είναι πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να μεταβούν στο περιβάλλον από το σπίτι ή στο σχολείο για τα πρώτα χρόνια από μια ρύθμιση PVI. Οι προσεγγίσεις ποικίλλουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι ρυθμίσεις προσεγγίζουν αυτήν την πτυχή της εργασίας τους.

Στο νηπιαγωγείο μας, η πολιτική μας είναι να επιτρέπουμε στους γονείς να «μένουν και να παίζουν» για όσο χρόνο θέλουν. Ενώ ορισμένοι γονείς προτιμούν να «πέφτουν και φεύγουν», διαπιστώνουμε ότι αρκετοί γονείς είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν το χρόνο τους στη μετάβαση.

Ορισμένες ρυθμίσεις των πρώτων ετών ζητούν από τους γονείς να «πέσουν και να φύγουν» από την αρχή, είτε επειδή πιστεύουν ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη προσέγγιση είτε επειδή δεν έχουν τον χώρο στο περιβάλλον για να φιλοξενήσουν τους γονείς. Δεν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» τρόπος για να ακολουθήσετε τις μεταβάσεις – απλώς μια επαγγελματική κρίση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά σας και το περιβάλλον σας.

Τακτοποιήστε ξανά τα παιδιά σας

Σε αυτούς τους ασυνήθιστους καιρούς, σαφώς η επιλογή των γονέων να «μείνουν και να παίξουν» θα είναι περιορισμένη. Μια πιθανή προσέγγιση που θα επιτρέψει στους γονείς να μείνουν για να εγκαταστήσουν το παιδί τους μπορεί να είναι ο αποκλεισμός ενός εξωτερικού χώρου όπου ο γονέας μπορεί να παίξει με το παιδί του. Τελικά το παιδί θα είναι έτοιμο να απομακρυνθεί και να συμμετάσχει με τα παιδιά που παίζουν αλλού.

Βοηθήστε τους γονείς σας να καταλάβουν ότι ακόμη και εκείνα τα παιδιά που δυσκολεύονται να χωρίσουν συνήθως θα τακτοποιηθούν γρήγορα μόλις φύγουν οι γονείς. Μπορεί να είναι χρήσιμο να καθησυχάζετε τους γονείς ότι θα έρχεστε πάντα σε επαφή εάν ένα παιδί δεν τακτοποιούσε γρήγορα και παρέμενε αναστατωμένο.

Τα παιδιά συχνά τρέφονται με τη συναισθηματική κατάσταση των γονιών τους και, επομένως, αν οι γονείς σας αισθάνονται άγχος για την επιστροφή στο σχολείο ή το περιβάλλον, αυτό μπορεί να οδηγήσει μερικά παιδιά να είναι επίσης ανήσυχα. Επιδιώξτε να καταπνίξετε τυχόν ανησυχίες εκ των προτέρων, δίνοντας πολλές πληροφορίες στους γονείς σχετικά με την προσέγγισή σας.

Υποστήριξη της Μετάβασης

Ακόμη και στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε τις μεταβάσεις για τα παιδιά καθώς επιστρέφουν στο σχολείο ή το περιβάλλον σας. Η κοινή χρήση φωτογραφιών ή βίντεο της ρύθμισης είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να οπτικοποιήσουν πώς θα είναι να επιστρέψουν ή να ξεκινήσουν από τη ρύθμιση εάν δεν έχουν παρακολουθήσει προηγουμένως.

επιστροφή στο σχολείο μετά το lockdown για τον κορωνοϊό

Ορισμένες ρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει μια «διάβαση» της ρύθμισής τους για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να εξηγήσετε πτυχές όπως μια κλιμακωτή πτώση ή όπου έπρεπε να βάλετε ένα σύστημα μονής κατεύθυνσης. Όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρέχετε στους γονείς πριν επιστρέψουν στο σχολείο, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθάνονται σίγουροι για τη μετάβαση.

Μια χρήσιμη πρόταση είναι οι γονείς να περάσουν με το αυτοκίνητο ή να περάσουν δίπλα από το σχολείο ή το περιβάλλον με το παιδί τους πριν επιστρέψει, για να τους εξοικειώσουν με το πώς φαίνεται το σκηνικό και πού βρίσκεται. Οι γονείς θα μπορούσαν να το κάνουν τακτικά, για παράδειγμα την ίδια ώρα της ημέρας που κανονικά αφήνουν το παιδί τους. Όσο πιο συχνά μπορούν να το κάνουν αυτό, τόσο πιο οικείο θα είναι για το παιδί όταν επιστρέψει.

Επικοινωνία – Κλείδωμα και πέρα

Πολλές ρυθμίσεις παρέμειναν σε στενή επαφή με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του lockdown μέσω των διάφορων διαδικτυακών επιλογών που είναι διαθέσιμες. Για παράδειγμα, ενώ η ρύθμισή μας ήταν κλειστή, στείλαμε στο σπίτι βίντεο με τους ασκούμενους μας να μοιράζονται παιδικές ρίμες μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής. Το βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους γονείς να δουν τα είδη παιχνιδιάρικων δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τη μάθηση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Είναι έτοιμη η ρύθμιση SEN; – Δωρεάν μάθημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ρύθμιση ετοιμότητας SEN

Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να κάνετε επισκέψεις στο σπίτι για νέους αρχάριους αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι οι επισκέψεις στο σπίτι μέσω ενός εργαλείου διαδικτυακών συσκέψεων, όπως το Zoom ή το Skype, ήταν μια χρήσιμη αντικατάσταση της συνήθους προσέγγισης «αυτοπροσώπως».

Ομοίως, θα μπορούσατε να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις στο σπίτι για να συνομιλήσετε με τους γονείς και να τους βοηθήσετε με οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν. Το σύστημα βασικών προσώπων σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα οικείο πρόσωπο και οι γονείς πρέπει να έχουν ένα γνωστό σημείο επαφής κατά την άφιξή τους για να βοηθήσουν στην τακτοποίηση.

Εκτιμήσεων κινδύνου

Όταν κάνετε τις αξιολογήσεις κινδύνου σας, είναι δελεαστικό να εστιάσετε κυρίως στις ανάγκες του περιβάλλοντος και του προσωπικού και των παιδιών σας και να ξεχνάτε ότι οι γονείς θα είναι ανήσυχοι και θα θέλουν πληροφορίες επίσης. Βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο για να εξηγήσετε στους γονείς τις διαδικασίες υγιεινής που έχετε εφαρμόσει. Αυτό θα τους βοηθήσει να καθησυχαστούν για την ασφάλεια της επιστροφής.

Οι γονείς θα θέλουν να αισθάνονται ότι το προσωπικό είναι σίγουρο για τις διαδικασίες, γι‘ αυτό φροντίστε να τις συζητήσετε λεπτομερώς με την ομάδα του προσωπικού σας. Ενθαρρύνετε το προσωπικό να εκφράσει τυχόν ανησυχίες ή ανησυχίες και καταστήστε σαφές ότι είστε ανοιχτοί σε σχόλια.

Υποστήριξη των παιδιών σας: Ιδέες για γονείς

Ενθαρρύνετε τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους για την επιστροφή ή την έναρξη από το περιβάλλον σας. Για παράδειγμα, κουβεντιάζοντας για το τι είναι πιο ενθουσιασμένοι να κάνουν (μάλλον για να δουν τους φίλους τους!) και επίσης για το αν έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Θα μπορούσαν επίσης να μιλήσουν στο παιδί για το τι του άρεσε περισσότερο στην εκμάθηση του lockdown και γιατί.

επιστροφή στο σχολείο μετά το lockdown για τον κορωνοϊό

Όταν τα παιδιά φτάνουν για πρώτη φορά στο σκηνικό, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για αυτά να φέρουν ένα αντικείμενο από το σπίτι, επειδή τους επιτρέπει να συνδεθούν με τα θετικά συναισθήματα που συνδέουν με το περιβάλλον του σπιτιού. Αυτό μπορεί να είναι μια μικρή αγκαλιά ή ένα παιχνίδι που απολαμβάνει το παιδί. Για λόγους υγιεινής, το αντικείμενο θα μπορούσε να διατηρηθεί στη ρύθμιση στο δίσκο βιβλίων του παιδιού ή σε «καραντίνα» για αρκετές ημέρες προτού μεταφερθεί ξανά στο σπίτι.

Εάν το σκηνικό έχει στολή, μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση στην εξάσκηση στο ντύσιμο πολύ πριν από την πρώτη μέρα της επιστροφής. Ομοίως, πράγματα όπως το να ετοιμάζετε μαζί ένα γεύμα σε πακέτο ή να ετοιμάζετε μια σχολική τσάντα, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τα παιδιά να προετοιμαστούν διανοητικά για μια νέα αρχή.

Για να μάθετε περισσότερα για τη Sue Cowley και τη συνεχιζόμενη εργασία της στον τομέα της παιδικής μέριμνας, επισκεφθείτε www.suecowley.co.uk.