Είναι ασφαλές να δωρίσετε πλάσμα όταν είστε έγκυος;

Είναι ασφαλές να δωρίσετε πλάσμα όταν είστε έγκυος;

März 11, 2022 0 Von admin

Είστε έγκυος και προσπαθείτε να μάθετε εάν είναι ασφαλές να δωρίσετε πλάσμα; Ήρθατε στο σωστό μέρος!

Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μιλήσουμε για το αν είναι ασφαλές να δωρίσετε πλάσμα ενώ είστε έγκυος. Επίσης, θα μιλήσουμε για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που αποφασίσετε να δωρίσετε πλάσμα εάν είστε έγκυος ή περιμένετε μωρό.

Γιατί είναι σημαντική η δωρεά πλάσματος;

Η δωρεά πλάσματος είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι μπορεί να βοηθήσει να σωθούν πολλές ζωές. Το θέμα με τη δωρεά πλάσματος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις τραυματισμού στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα σε εκείνα που βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη. Ένα άλλο πράγμα με το πλάσμα είναι ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στην αιμορραγία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

εγκυμοσύνη

Κίνδυνοι από τη δωρεά πλάσματος όταν είστε έγκυος

Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία από τη δωρεά πλάσματος για έγκυες γυναίκες, ωστόσο, υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν κατά τη δωρεά. Θυμηθείτε, υπάρχει δυνητικός κίνδυνος επιπλοκών για τον λήπτη του πλάσματος, σε περίπτωση που η μετάγγιση καταλήξει σε TRALI, που είναι μια πολύ σοβαρή πνευμονική πάθηση, αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα αποτελέσματα. Θυμηθείτε, μόλις το TRALI αναγνωριστεί από τους γιατρούς, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, ώστε να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές και θάνατος.

Γιατί δεν πρέπει να δωρίζετε πλάσμα όταν είστε έγκυος

Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να δωρίζουν πλάσμα επειδή υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν για τον λήπτη του πλάσματος. Θυμηθείτε ότι ένα μωρό περιέχει γενετικό υλικό τόσο από τη μητέρα όσο και από τον πατέρα, επομένως όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, αναπτύσσει αντισώματα κατά του γενετικού υλικού του πατέρα. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να συμβεί η πιθανή αντίδραση μετάγγισης γνωστή ως TRALI. Επομένως, σε περίπτωση που σκοπεύετε να κάνετε δωρεά, είναι καλύτερο να κρατήσετε τις σκέψεις σας έως ότου δεν είστε πλέον έγκυος και όταν ο πάροχος υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σας πει ότι είναι εντάξει.

συμπέρασμα

Εάν σχεδιάζετε να δωρίσετε πλάσμα, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαγγελματική καθοδήγηση. Προσπαθήστε να θυμάστε, είναι καλύτερο να κρατάτε τις σκέψεις σας μέχρι να μην είναι πλέον έγκυες και όταν ο πάροχος υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης σας πει ότι είναι εντάξει.

Πιστεύετε ότι παραλείψαμε κάτι αν είναι ασφαλές να δωρίσετε πλάσμα όταν είστε έγκυος; Ενημερώστε μας τι χάσαμε αφήνοντας ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα σχολίων, ώστε να το προσθέσουμε αμέσως!