Γνώση για τη διαδικασία κλειστού καλουπιού στα χέρια σας

Γνώση για τη διαδικασία κλειστού καλουπιού στα χέρια σας

März 25, 2023 0 Von admin

IBEX 365 News

Μόνο στο Κέντρο Γνώσης Closed Molding

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια διαδικασία κλειστής χύτευσης θα ήταν κατάλληλη για τη λειτουργία σας; Ή ήθελες να ξεκινήσεις αλλά δεν ήξερες πώς; Έχετε ερωτήσεις αλλά δεν έχετε κανέναν να επικοινωνήσετε για απαντήσεις; Ή μήπως θα θέλατε να παρακολουθήσετε βίντεο με ζωντανές επιδείξεις που δείχνουν κλειστές διαδικασίες χύτευσης σε δράση;

Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά και πολλά άλλα στο Κέντρο Γνώσης Closed Molding. Δημιουργήθηκε από την Composites One and the Closed Mold Alliance και φιλοξενείται στο CompositesWorld.com, το Knowledge Center είναι ένας «ενιαίος διαδικτυακός ιστότοπος όπου οι κατασκευαστές ναυτιλιακών εταιρειών μπορούν σχεδόν να έχουν πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν μια επιτυχημένη μετάβαση σε διαδικασίες κλειστού καλουπώματος», δήλωσε η Marcy Offner, Διευθύντρια Marketing Communications, Composites One.

Γιατί να κάνουμε τη μετάβαση σε κλειστή χύτευση; «Επειδή αυτές οι διαδικασίες προσφέρουν παραγωγικότητα και περιβαλλοντικά οφέλη που δεν είναι εφικτά μέσω ανοιχτής χύτευσης», πρόσθεσε ο Offner.

Περιλαμβάνουν:

  • Λιγότερα απόβλητα και εκπομπές για ένα καθαρότερο, πιο υγιεινό περιβάλλον
  • Χαμηλότερο κόστος υλικών και διάθεσης
  • Μια πιο συνεπής, επαναλαμβανόμενη διαδικασία
  • Μειωμένοι χρόνοι κύκλου, για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και χαμηλότερο κόστος εργασίας

Στο Κέντρο Γνώσης, οι κατασκευαστές θαλάσσιων μεταφορών θα βρουν αναλυτικές πληροφορίες και βίντεο για τρεις διαδικασίες κλειστού καλουπιού:

  • Χύτευση ελαφριάς ρητίνης μεταφοράς (Light RTM) – Μια διαδικασία κατά την οποία ένα καλούπι „Α“ πλευράς (καλούπι βάσης) και ένα ημιάκαμπτο πλευρικό καλούπι „Β“ (αντιμετρικό καλούπι) σφραγίζονται μεταξύ τους. Η ρητίνη αναρροφάται στην προκύπτουσα κοιλότητα υπό κενό.
  • Έγχυση κενού – Η μόνη διαδικασία που χρησιμοποιεί ατμοσφαιρική πίεση για να σπρώξει τη ρητίνη στην κοιλότητα του καλουπιού. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με ένα καλούπι μονής όψης με μεμβράνη σακούλας που χρησιμοποιείται για την πλευρά «Β», ένα καλούπι δύο όψεων ή μια μαλακή τσάντα τύπου φακέλου.
  • Χύτευση επαναχρησιμοποιήσιμης τσάντας – Μια υβριδική διαδικασία που προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά Light RTM και Vacuum Infusion. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μία από τις δύο μεθόδους: Χύτευση σακούλας με κλειστή κοιλότητα (CCBM) ή χύτευση σακουλών σιλικόνης (SBM).

Το Κέντρο Γνώσης παρέχει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να μάθουν για συγκεκριμένα προϊόντα που απαιτούνται για κάθε διαδικασία, από υλικά διεργασίας, καταλύτες και υλικά πυρήνα, μέχρι εξοπλισμό, ενισχύσεις, απελευθερώσεις καλουπιού και αναλώσιμα, καθώς και τις απαιτήσεις εργαλείων κάθε διαδικασίας.

Και αν υπάρχουν ερωτήσεις, ο ιστότοπος διευκολύνει τη λειτουργία με το κλικ μιας λειτουργίας „Ρωτήστε έναν ειδικό“. Οι ερωτήσεις απαντώνται άμεσα από τους Διευθυντές Τεχνικής Υποστήριξης του Composites One με την τεχνογνωσία να βοηθούν τους κατασκευαστές ναυτιλιακών εταιρειών σχετικά με τις κατάλληλες τεχνικές και τις βέλτιστες πρακτικές.

Μόλις οι κατασκευαστές καθορίσουν ποια διαδικασία είναι η καλύτερη για αυτούς, η Composites One και η Closed Mold Alliance μπορούν να παρέχουν πρόσθετη βοήθεια και μετέπειτα εκπαίδευση για να βελτιστοποιήσουν το περιβάλλον εργασίας τους για μια επιτυχημένη λειτουργία κλειστού καλουπιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιτυχή μετάβαση σε Light RTM, Vacuum Infusion ή Reusable Bag Molding, επισκεφτείτε το Closed Molding Knowledge Center: https://www.compositesworld.com/kc/closed-molding.