Ασυνήθιστο κλείδωμα φακέλου | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

November 13, 2022 0 Von admin

Η Opinel φτιάχνει μερικά πολύ μοναδικά μαχαίρια. Υποθέτω ότι ήρθα στο πάρτι λίγο αργά σε αυτό, αλλά έχω δύο από αυτά στα χέρια μου αυτή τη στιγμή και είναι υπέροχα! Πρώτα αγόρασα το Opinel No 6: επειδή ένας αναγνώστης (Tim) το συνέστησε (σε αυτήν την ανάρτηση), ως εξής: «Το Opinel #6 έχει μια λεπίδα κλειδώματος περίπου 72 mm στα 27 g. Εύκολο στο τρόχισμα, πολύ ωραίο στη χρήση με το πλήρες επίπεδο άλεσμα στο μηδέν. Το αγαπημένο μου πτυσσόμενο μαχαίρι όταν έχει σημασία το βάρος.: https://www.opinel.com/en/tradition/stainless-steel/n6-stainless-steelΠρότεινε το ανοξείδωτο μοντέλο, αλλά βρήκα το ανθρακούχο χάλυβα φθηνό και το αγόρασα: https://www.opinel.com/en/tradition/carbon-steel/n6-carbon Μου κόστισε μόνο 16,99 $ Αυστραλίας (παράδοση). eBay. Πολύ καλή αγορά.

Τότε ένας φίλος (Τζοκ) έτυχε να μου δώσει ένα No #8 ανοξείδωτο για τα πρόσφατα γενέθλιά μου, οπότε έχω δύο να συγκρίνω. Πλούτος πράγματι. Το No 6 είναι 27 γραμμάρια και το No 8 έχει λεπίδα 8,5 cm (3 1/3″) και ζυγίζει 59 γραμμάρια.

Το πρώτο πράγμα που ανακάλυψα ήταν η μοναδική κλειδαριά λεπίδας. Τα είχα δει στο μαγαζί και τα πέρασα καθώς νόμιζα ότι δεν είχαν. Αντίθετα, έχουν αυτό που θα μπορούσε να είναι ανώτερο. Τουλάχιστον δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κλειδαριά λεπίδας να αποτύχει και να σας αφήσει με κομμένα δάχτυλα – όπως μπορεί να συμβεί. Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που τράβηξα παρακάτω πώς λειτουργεί η κλειδαριά τύπου δακτυλίου που έχουν. Το αποκαλούν «δακτύλιο ασφαλείας Virobloc». Απλώς πρέπει να το περιστρέψετε για να μείνετε στην ανοιχτή ή κλειστή θέση. Απλώς αγκιστρώστε το με τη μικρογραφία σας (όπως φαίνεται), αν και όσο φθείρεται λίγο, θα γίνεται ευκολότερο να περιστρέφεται.

Μπορείτε να δείτε πώς μετακινείται στη θέση του εμποδίζοντας εντελώς την κίνηση της λεπίδας είτε στην ανοιχτή είτε στην κλειστή θέση.

Τώρα έχει αποκλειστεί εντελώς.

Αυτό είναι το Νο 6 Carbon). Διαθέτει λεπίδα 7 cm (2 3/4″).

Τα χέρια μου εξακολουθούν να είναι αρκετά γδαρμένα μετά από σχεδόν μια βδομάδα που τσακίζομαι.

Είναι ένα πολύ ελκυστικό μαχαιράκι με τη χαρακτηριστική και άνετη λαβή οξιάς. Μια στρογγυλεμένη λαβή όπως αυτή είναι ιδανική για το χέρι, αν έχετε μεγάλη δουλειά να κάνετε (όπως πολύ σφυρίγματα, κλάδεμα ή κρεοπωλεία ίσως. Για πολλά κοψίματα το μεγαλύτερο 8 μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά αυτός ο μικρός θα έκανε τη δουλειά.

Όπως μπορείτε να δείτε (παρακάτω) το Νο 8 γεμίζει το χέρι πολύ καλύτερα.

Αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό μαχαίρι για το σφάξιμο ενός ελαφιού sambar – εκτός αν δεν ξέρετε πώς να ακονίσετε ένα μαχαίρι (ίσως με ένα από αυτά) οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Olfa που ανέφερα εδώ.

Δείτε επίσης:

The Seventieth Birthday Platypus

The Olfa Knife

https://www.theultralighthiker.com/2016/06/12/ultralight-knife-sharpener/

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο